Recept: Frukost Fried Rice

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Medan stekt ris är asiatiskt i sin historia är det en lätt teknik som förvandlar en handfull kvarvarande ingredienser till något tröstande och nysmakning. Det finns inga hårda och snabba regler – allt du behöver är lite kokt ris och lite fantasi. Det är där det här frukostinriktade stekt riset kommer in. Några av våra favorit frukostredienser – frukostkorv, ägg och ja, ost – gör sig till det här rika och stekta riset som du kan ha när som helst på dagen.

Frukost stekt ris: Titta på videon

Kallt kokt ris gör det bästa stekt riset, så beställ lite extra med din nästa beställningsorder eller gör en extra sats hemma och stash den i frysen för att förbereda denna maträtt. Denna snabbmatningsfat innehåller mjukt äggröra och sautéed frukostkorv och lök. Allt kastas ihop med en del sojasås för smak och frysta ärter för färg och sötma, och avslutas med smält cheddarost (ja ost!) Och ett strö av persilja. Det är inte ditt typiska stekt ris, men det är lika gott och gott.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Frukost Fried Rice

Serverar 4


2 matskedar vegetabilisk olja, uppdelad


3 stora ägg, lätt slagna


12 gram okokt frukostkorv, höljen borttagen


1/2 medellök, finhackad


5 koppar kokt ris, helst kallt


2 msk tamari eller sojasås


1/2 tsk kosher salt

Nymalen svartpeppar

1/2 kopp strimlad skarp cheddarost


1/2 kopp frysta ärter


1 msk grovhackad persiljaolja

Värm 1 matsked olja i en platta wok eller stor nonstick stekpanna över medelhög värme tills det skimrar. Tillsätt ägget och försiktigt scramble med en gummiblandning tills det är bara mjukt inställt, 1 till 2 minuter. Överför till en skål eller tallrik och lägg åt sidan.

Tillsätt resterande 1 matsked olja, korv och lök till pannan och laga kakan, bryt upp köttet med en träsked i små bitar, tills korven är kokt igenom och löken är öm, cirka 5 minuter. Tillsätt riset och rör om tills det värmts i ca 3 minuter. Använd din spatel att platta ut och bryta upp några klumpar.

Tillsätt tamari eller sojasås och salt, krydda med peppar och laga i 1 minut mer. Tillsätt äggröra, ost och ärtor på pannan och lägg försiktigt för att kombinera tills osten smälts. Smak och krydda med salt eller sojasås efter behov. Strö med persilja och servera.

Receptanteckningar

Lagring: Rester kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 4 dagar.