Recept: Frosna Hemingway Daiquiri

(Bildkrediter: Jayme Henderson)

Om det finns en cocktail som är synonymt med bländare är det daiquiri. För många av oss, denna stil av cocktail framkallar sommartidsminnen av en tjock, söt, frusen jordgubbskonktion, men till författaren Ernest Hemingway var daiquiri något både annorlunda och speciellt.

(Bildkrediter: Jayme Henderson)

Ernest Hemingway spenderade mycket tid på Kuba, speciellt på den berömda El Floridita baren, där han utvecklade en kärlek till daiquiris. Ett traditionellt daiquiri recept kräver rum, lime och socker, skakad och serveras över rakad eller sprickad is. Många olika versioner av detta grundläggande recept har gjorts under årens lopp, men det är det här receptet – hans favorit – som fick sitt namn.

Den klassiska Hemingway Daiquiri innehåller fortfarande grunderna – rom, citrus och is – men avstår tillsats av socker. I stället ersätts sockret med några droppar maraschino likör, vilket resulterar i en doftande dryck i drycken. Medan jag njuter av denna torrare stil, när jag gör en Hemingway Daiquiri i en mixer, finner jag att tillsättning av lite socker ger balans till receptet och knyter smakerna tillsammans.

Tänk på det. I det klassiska receptet dricker du en drink som serveras över knäckt is, men i den här blandade versionen är du faktiskt dricka isen, tillsammans med cocktailens komponenter. I stället för att lägga till mer maraschino likör, som är lite söt men bestämt intensiv, tillför bara en liten enkel sirap till blandningen för att kompensera för allt extra vatten.

(Bildkrediter: Jayme Henderson)

Fryst Hemingway Daiquiri

Serverar 2

 • För cocktail:
 • 4 ounces

  vit rom (jag använde Flor de Caña Extra Dry 4 år)

 • 1 1/2 ounces

  nypressad grapefruktjuice

 • 1 1/2 ounces

  nypressad limejuice (nyckelkalkar, om tillgängligt)

 • 1/2 uns

  maraschino likör (jag använde Luxardo)

 • 1/2 uns

  enkel sirap

 • 2 koppar

  is, krossas företrädesvis

 • Limehjul, för garnering

För den enkla sirap:

I en liten kastrull, kombinera lika delar rörsocker och vatten. Koka upp långsam koka över medelhög värme och sänk sedan värmen till en långsam simma tills sockret löser upp sig. Ta bort från värme och låt svalna helt.

För cocktail:

I en blandare, kombinera rom, grapefruktjuice, limejuice, maraschino likör och enkel sirap. Tillsätt is och blandning, starta med lägsta inställning och öka till högsta inställning, blanda tills de är inkorporerade och skumma. Häll den frysta Hemingway Daiquiri i kylda kupéar och garnera med limehjul.

Receptanteckningar

Om du kan, använd krossad is. Din cocktail kommer att smälta lättare och göra en mjukare dryck. Om du inte kan hitta krossad is, gör din egen genom att förpacka isbitar i en kökshandduk och krossa dem med köttfärgsmedel eller hammare.

Ta dig tid att förkyla dina sprit och juice så att isen förblir kall och späd inte snabbt drickan när du blandar det.

Bacardi White Rum fungerar också bra i detta recept om du inte kan ge Flor de Caña Extra Dry 4 Year rum. Förvirrad över vilken version av maraschino likör att använda? Roger Kamholz bryter ner tre av hans favoriter för någon budget.