Recept: Frittata med potatis, rödpeppar och Gouda

(Bildkredit: Emma Christensen)

Jag är inte säker på vad som tog mig så lång tid att komma på frittata-vagnen, men nu börjar jag hänga med att göra dem. Jag förstår äntligen vad en snabb och tillfredsställande nattkväll de kan vara. Denna variation med mjuka bitar av potatis, silkesröda paprika och gräddig Gouda-ost är en av våra favoriter!

(Bildkredit: Emma Christensen)

För en lätt smakuppgång använder jag ibland burred rostade paprika från Trader Joe i stället för färska paprikor. De lägger till en söt rökighet i skålen som vi verkligen gillar – och de är ofta billigare av burken än färska paprikor! Tillsätt dem på pannan efter att löken och potatiserna har kokats fullständigt och sedan laga tillräckligt länge så att en del av den extra fuktindunstningen avdunstas innan man häller i ägget.

(Bildkredit: Emma Christensen)

Testerens anteckningar

Sex år senare och frittatas är fortfarande på min vanliga rotation av nattnätter. Den här är särskilt lätt – jag har nästan alltid potatis och en burk eller två rostade paprikor i skafferiet. Jag älskar Gouda med denna speciella kombination av ingredienser, men jag har också använt fetaost, Monterey jack eller vad som helst ost behöver använda. Mångsidighet, ditt namn är frittata.

Jag har också upped det antal ägg jag använder i min frittatas genom åren – särskilt den här, eftersom den har så många grönsaker. Ursprungligen tyckte jag dem väldigt tunna, med mer grönsaker än ägg. Men dessa dagar gillar jag en fin tjock skiva eggy frittata. Om du föredrar en tunnare frittata, använd åtta ägg istället för 10.

– Emma, ​​mars 2015

Potatis, Red Pepper & Gouda Frittata

Serverar 6

 • 1

  stor lök, tärnad

 • 5

  små röda potatisar (1 till 1 1/2 pund), tärnad

 • 1

  medium röd paprika, tärningar

 • 1 tesked

  färsk timjan (eller 1 1/2 tsk torkad)

 • 10

  stora ägg, vispad tills skum

 • 4 ounces

  Gouda, skär i kuber

Förvärm ugnen till 400 ° F.

Varm en tesked olivolja i en 10- till 12-tums ugnssäker stekpanna över medelhög värme. När oljan är varm tillsätt löken och en nypa salt. Sauté tills löken är genomskinliga och börjar börja bli brun, 5 till 7 minuter.

Rör i potatisen och en annan nypa salt och sänk värmen till medium. Täck och låt potatisen ånga i 4 till 5 minuter. Avtäcka och rör i paprika och timjan. Täck på pannan och fortsätt ånga i ytterligare 4 till 5 minuter, eller tills potatisen är öm. Smak och justera kryddorna.

Sprid Goudas kuber jämnt över grönsakerna, häll sedan ägget överst. Skaka och luta pannan för att se till att äggen är jämnt fördelade.

Lägg hela pannan i ugnen och baka i 8 till 10 minuter tills äggen är helt inställda och börjar dra bort från sidorna, och en kniv i mitten kommer ut ren. Låt frittaten svalna i några minuter och skära den i kilar.

Servera denna frittata med en enkel grön sallad och en crusty bit bröd. Återstoden kommer att hålla i 5 dagar och är utmärkt ätit varmt eller kallt!

Receptanteckningar

Detta recept publicerades ursprungligen juli 2009.