Recept: Födelsedagsbundtkaka

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Ibland faller inte fester bekvämt på lördagar eller söndagar. När du står bakad med att baka en tårta i mitten av en hektisk vecka, motstå frestelsen att vända sig till en boxad mix eller spendera extra pengar på en medioker bakverkskaka. Med några smarta ingrediensval och bara en skål kan du servera en rik mjölkchoklad Bundt kaka med en vaniljglasyr med knappast någon ansträngning. Denna Bundt kaka träffar alla rätta anteckningar för en festlig fest, men är lätt nog för en tisdagskväll – bara glöm inte sprinklarna.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

För Weeknight Cakes, använd Muffin Method

När jag står inför vecknatsbakning vet jag att jag inte har tid att vänta på att smöret ska mjukna eller för att få mjölk och ägg till rumstemperatur. I stället byter en neutral olja som rapsolja för smöret att du kan blanda den direkt i resten av ingredienserna utan att kräma (blanda smöret och sockret tills det är luddigt). Du får också en foderkaka ur bytet, eftersom oljan är 100% fet, medan smör är en blandning av fett, vatten och mjölkfastämnen. Det liknar den metod du skulle använda för att göra muffins.

För att få en rik, mörk choklad smak, använd nederländsk bearbetad kakao. Holländsk kakao betyder att den bearbetas med en alkalisk lösning, som i huvudsak neutraliserar syran som är naturligt närvarande i kakaopulver, och därför kan du lämna bakpulver i skafferi, i stället drar du bara bakpulveret.

Medan du befinner dig i skafferi, ta tag i baren med mjölkchoklad du stashed bakom havremjölkbehållaren. Bryt den stången i bitar och zap den i mikrovågsugnen tills den smälts och slätas innan den läggs till kaksmjölken. Baka i en Bundt-pan för ett festligt utseende, vilket frigör dig från ansträngningen att dela kakans lager.

Vispa pulveriserat socker, mjölk, salt och vanilj extrakt tills släta innan häll över kakan. Den här sista, festliga kontakten med tjock vaniljglasyr kramar Bundt-kakans form och behöver bara en generös dusch med färgstarka sprinkler innan det skärs. Enkelt och sött, ingen kommer att sakna en smörkrämbeläggning. Var noga med att hälla ett högt glas mjölk, för att du behöver det för att tvätta den här rika chokladkakan.

Mer Bundt kakor

  • Allt du borde veta om att göra vackra Bundtkakor
  • One-Bowl Bundt Cake med Chocolate Drizzle
  • Så här rengör du en Bundt Pan

Födelsedagsbundtkaka

Serverar 12 till 16

För kakan:
Matlagningsspray

1 kopp plus 2 matskedar Holländsk-bearbetad oötad kakaopulver, uppdelad


2 koppar allmjölksmjöl


1 1/2 koppar packat ljusbrunt socker


2 tsk bakpulver


3/4 tsk salt


3 stora ägg


2 stora äggulor


1 kopp canolaolja


1 kopp halv och en halv


3 1/2 ounces mjölkchoklad, smält och kyld


2 tsk vanilj extrakt


1 tsk espresso pulver

För vaniljglass och dekoration:

1 1/2 koppar pulveriserat socker


2 matskedar halva och en halv


1/2 tsk vanilj extrakt

Nypa salt
Sprinkles (valfritt)

Baka kakan: Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värma till 350 ° F. Belägga generöst en 12-kopps Bundt-pan med matlagningsspray. Damm med pannan 2 msk av kakaopulvret och tappa bort eventuellt överskott; avsätta.

Vispa resterande 1 kopp kakaopulver, mjöl, socker, bakpulver och salt tillsammans i en stor skål. Tillsätt ägg, äggulor, olja, halv och halv smält choklad, vanilj och espressopulver. Blanda med en elektrisk handmixer (alternativt använd en stativblandare med paddelfästet) på medellång hastighet tills den är jämn, cirka 3 minuter. Häll smeten i den beredda pannan.

Baka tills kakan springer tillbaka när den försiktigt pressas med ett finger och en kakttestare kommer ut ren, 45 till 50 minuter. Kyl på en trådställ i 15 minuter. Vänd kakan på racket och kyla helt.

Gör glasyren: Vispa ihop pulveriserat socker, halv en halv, vanilj och salt ihop i en liten skål till tjock, jämn och hällbar.

Häll glasyren över kakan, se till att glasyren droppar ner sidorna och klibbar till kakan. Dekorera med strönor om så önskas.

Receptanteckningar

Lagring: Tätt omslag i plastfolie och lämna i rumstemperatur i upp till 2 dagar, eller frys i upp till 1 månad.