Recept: Fettucini med Balsamic Delicata Squash & Bitter Greens

Okej, det är dags att sluta förneka det, det här händer verkligen: vi är på den tiden där det inte finns någon färsk lokal, säsongsprodukt på marknaderna för att inspirera vild innovation i köket. Det är dags att sträcka sig.

Hur hedrar du de hjärtliga iskustade gröna och mäktiga vinterkvällen och inte gäspa över din matplatta? Det här är ett bra problem att ha och en som har gjort mig till en bättre kock än när jag har alla de produkter jag någonsin önskade ge mig i en jordbrukares marknadstoto. Sträcka och du ska bygga muskler.

Några tips och de börjar med b: bryta ut balsam och bacon…

Här är ett recept som parar söt randig Delicata squash rostad i balsamico, med bittera vintergrönsaker och karamelliserade lökar. Jag lägger till knäckta stekt pancetta och röda chili flingor för mer stansning och toppa det med massor av rakad parmesan. För gröna, prova det med vad du hittar på marknaden som är i säsong; Jag älskar det med escarole för sina djupa spår och ljus nyans, men välj allt från hjärtat och löv som endiv, radicchio, frisée eller till och med kale eller chard.

En sista anmärkning på pastan. Uppenbarligen är pastaens form inte integrerad i skålen. Jag råkar gilla en fin diskettbröd nudel för denna maträtt, men låt inte en brist på fettucini stoppa dig. Nudel kommer att göra. Snälla, jag kunde inte bryr mig mindre. Jag vill bara att du njuter av vinterns bounty.

Fettucini med Balsamic Delicata Squash & Bitter Greens

serverar 6

1 pund färsk eller torkad fettucini
2 Delicata squash (1 till 1 1/2 pund totalt)
2 matskedar balsamvinäger
1 matsked plus 1/2 tesked grov havsalt, uppdelat
2 matskedar olivolja, uppdelad
1 sötgul lök, som Vidalia, skivad
1/4 pund pancetta, tärningar (ca 2/3 kopp)
1/4 tesked torkade röda chile flingor
10 uns bittera gröna, tvättas, stammen avlägsnas, hackas tvärs i 1/2-tums band
ny krackad svartpeppar, efter smak
Parmesanost, efter smak

Förvärm ugnen till 350 ° F.

Skär squashen i halv längd. Skrupa ut fröerna. Skär i tvärsnitt i 1/4-tum tjocka halvklossar, kassera roten och stamändarna.

Smörta ett bakplåt med 1 matsked olivolja. Ordna squashskivorna i ett skikt och dryck med ättika och 1/4 tsk salt. Placera bakplåten på ugnsstången och steka, agitera var tionde minut, i 25-30 minuter tills squashhuden visar lite rynkning. Ta bort från ugnen och lägg åt sidan.

Ställ 4 kvartar vatten med 1 matsked salt för att koka i en stockpot.

Medan vattnet är uppvärmning, värm de resterande 1 msk olivolja i en stekpanna över medelstort låg värme. Tillsätt lökskivorna och kvarvarande 1/4 tesked salt och koka långsamt, rör om ibland tills lök karamelliserar till en ljusbrun färg, ca 10-12 minuter. Skrapa från pannan och lägg åt sidan.

Koka pancetta och chileflingorna i samma panna över medelhaltig varmvatten, omrör ofta, tills de är krispiga, ca 2 till 3 minuter. Höj värmen till högt och tillsätt gröna, rör om tills det blöts.

När vattnet kokar, lägg pastaen och koka tills al dente. Töm, reservera några matskedar pastavatten, och tillsätt det vattnet till pannan med gröna. I en stor serveringsskål kombinerar du kokta pasta, grönsaker, rostad squash och karamelliserade lök. Servera med färskt krackad svartpeppar och parmesan.

Relaterad: Rich & Meaty Lamb Ragu

(bilder: Sara Kate Gillingham-Ryan)