Recept: Enkel Citrongräs Grillad Kyckling

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Ett av de enklaste men smakfullaste kycklingrecepten du kan grilla i sommar innebär citrongräs, några pantryklammer och benfria kycklingslår. Denna vietnamesiska citrongräs kyckling träffar alla rätt anteckningar av rökig, smaklig och bara en touch söt. Det bästa är att om du grillar upp en stor sats, kan du använda den hela veckan i nudelskålar, sallader eller smörgåsar.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Citrongräs Grunder

Citrongräs är en hård aromatisk som är gul eller ljusgrön och formad som lång, tunn skott. Den har en vacker citronsmak och är en viktig ingrediens i vietnamesisk matlagning. Medan det är lättare att hitta nuförtiden kan det hända att du måste söka efter det i special- eller asiatiska livsmedelsbutiker. Kan du inte hitta ny citrongräs? Vi har också använt citrongräspasta, som finns i rör i produktionen av specialaffärer, till stor framgång i detta recept.

Detta recept ger en folkmassa eftersom jag tycker att jag alltid vill ha kvar i kylskåpet. Jag har förvandlat den till läckra bánh mì smörgåsar, skivad den för nudelsalladskålar, och tillsatte den till gröna sallader och slaw för en proteinspark. Du kan aldrig gå fel med en liten extra citrongräns grillad kyckling

Extra citrongräs?

Du kan hitta dig själv med extra citrongräs efter att du har gjort detta recept, men du har alternativ för rester. Här är några alternativ: Gör extra marinaden och frys den för framtida användning, eller finhack upp citrongräs och frys det i matskedelar. Snabb smak vid dina fingertoppar!


Citrongräs Grillad Kyckling

Serverar 6

 • 2 matskedar

  vegetabilisk olja

 • 2 matskedar

  fisksås

 • 2 matskedar

  färskpressad limejuice

 • 2 matskedar

  finhackad citrongräs eller citrongräspasta

 • 3

  vitlöksklyftor, malet

 • 1 matsked

  packat ljus eller mörkt brunt socker

 • 1/4 tesked

  nymalen svartpeppar

 • 3 pounds

  benfria, skinnlösa kycklingslår

 • Färska korianderblad, för servering (tillval)

Placera oljan, fisksåsen, limejuice, citrongräs, vitlök, socker och peppar i en stor skål och vispa / rör om att kombinera och lösa upp sockret. Tillsätt kycklingen och kasta till noggrant kappa. Täck och kyl i minst 1 timme eller upp till över natten. (Alternativt kan du marinera kycklingen i en gallon zip-top plastpåse.)

När du är redo att laga, värm en utomhusgrill till högt (ca 450 ° F till 550 ° F).

Ta bort kycklingen från marinaden och låt eventuellt överskott droppa av. Placera kycklingen på grillen i ett enda lager. Täck grillen och koka tills grillmärken visas, 5 till 6 minuter. Vänd kycklingen, täck grillen och koka tills grillmärken visas på andra sidan och kycklingen registrerar 165 ° F på en snabblästtermometer, ca 5 minuter längre. Överför till serveringsplatta eller skärbräda. Låt vila 3 minuter, skär sedan i skivor om så önskas, fylld med koriander, om den används.

Receptanteckningar

Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 4 dagar.

Gör framåt: Kycklingen kan marinera i kylskåpet i upp till 1 dag.

Citrongräspasta: Citrongräspasta, som finns i rör i produktionen av gourmetbutiker, är ett bra alternativ till ny citrongräs. Vi gillade den här från Gourmet Garden.