Recept: Easy Slow Cooker Lentilsoppa

(Bildkrediter: Maria Siriano)

En soppa som är lätt att göra bör inte smaka på det här bra; Det bör kräva en livsmedelslista en mil lång, din kniv ska tråkig från konstant huggning, och du borde behöva rensa din kalender för en maratonmatlagning. Istället, en enkel mirepoix (lök, selleri och morot), hackad vitlök och några sprinkles från kryddskåpet förbättra konserverad grönsaksbuljong för att mjukna jordgröna linser med helt handsfree matlagning. Rökig paprikan och en sked tomatpasta ger denna vegetariska soppa något välbehövligt djup och umami smak. Hälsosam och tillfredsställande, denna vegetariska linssoppa är hur man startar om efter en säsong av överindulgence.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Linser är inte stjärna i den sista minuten kockens skafferi utan att behöva pröva eller laga i timmar. Men välj rätt typ och de är också perfekta för långsamkokssoppa som pratar i timmar. Nå för gröna linser över de mer ljusa röda eller gula. Gröna linser är ofta stjärna av sallader eftersom de håller sin form efter tillagning, och samma kvalitet gör det möjligt för dem att förbli intakta trots förlängning av matlagning i långsam spis. Gröna linser smaka jordnära och lite peppery – en läcker baslinje för en hjärtlig soppa.

Läs mer: Vad är skillnaden mellan Brown, Green och Red Lentils?

Denna juvel av en soppa är idealisk för de dagar då middagen måste vänta när jag går i dörren. Gör morgonberedningen ännu enklare genom att hugga grönsakerna och mäta örter och kryddor efter din stora helgbutik. Rör bara soppan ihop i långsam spis och vrid knappen till låg innan du går ut genom dörren. Ett stänk av rött vinäger väcker upp de jordiska, vegetariska smakerna som mjuka med låg och långsam matlagning. Servera med en klump av vanlig yoghurt eller, för att hålla den vegan, en enkel virvla av olivolja och ett strö av färska örter.

Vegetarisk Slow Cooker Recept Alla ska veta

Den långsamma kokaren är ett praktiskt verktyg för alla typer av kök – inklusive de där vegetabilisk driven, växtdriven köttfri mat är dagens ordning. I denna serie delar vi fem viktiga vegetariska soppor att göra i den långsamma kokaren.
Vi ska visa dig hur du ska komma hem till en simmering kruka med linser, en grönsaksbuljong med bättre än den gröna, en lyxig soppa soppa, en brothy grönsaksoppa för kyliga nätter och en klassisk chili som är perfekt för upptagen veckodagar eller speldag.

Slow Cooker Easy Lentilsoppa

Serverar 4; gör ca 6 koppar


4 koppar (1 quart) natriumhydroxidbuljongbuljong


1 (14 ounce) kan tärnad tomater (dränera inte)


1 liten gullök, tärnad


1 medium morot, tärnad


1 medium selleri stjälk, tärningar


1 kopp gröna linser


1 matsked olivolja, plus mer för servering


2 vitlöksklyftor, malet


1 tsk kosher salt


1 tsk tomatpasta

1 laurblad

1/2 tesked kummin


1/2 tesked koriander


1/4 tsk rökt paprika


2 tsk rödvin vinäger

Alternativ för visning: vanlig yoghurt, olivolja, hackad persilja eller korianderblad

Placera alla ingredienser utom ättika i en 3 1 / 2- till 4-kvart långkokare och rör om att kombinera. Täck och koka på LOW-inställningen tills linserna är ömma, ca 8 timmar.

Ta bort lakan löv och rör i röda vinäger. Skiv in i skålar och topp med en yoghurtdocka, en duggregn olivolja och hackad persilja eller koriander om så önskas.

Receptanteckningar

Gör framåt: Grönsakerna kan hackas och kylas upp till 5 dagar innan du lagar soppen.

Lagring: Kyl upp rester i en lufttät behållare i upp till 1 vecka eller frys i upp till 3 månader.