Recept: Double Chocolate Courgette Bröd

(Bildkrediter: Joe Lingeman | Kitchn)

Jag känner till människor som aktivt undviker bakverk med något omnämnande av grönsaker, förutsatt att det kommer att visa sig smaklöst eller gummy, med smak som offras för att försöka göra något hälsosammare. Visst finns det några kakor och snabba bröd där ute som är så – men i det här fallet finns det ingen sådan tillbakagång. Det är faktiskt en grönsak som tar denna tårta till storhet.

(Bildkrediter: Joe Lingeman | Kitchn)

Zucchini är hemligheten till bättre choklad snabbt bröd

Medan provsmakningen är mycket identisk med ett regelbundet choklad snabbt bröd, är denna tårta väldigt fuktig – tack vare zucchini – och har en lite tätare smula. Det är ett sprickbildning-bra sätt att använda några av de många, många courgetta du kanske har just nu, plus det är barnvänligt (inga gröna fläckar!), så alla kommer att älska det!

(Bildkrediter: Joe Lingeman | Kitchn)

Jag tror ett snabbt bröd med två sorters choklad och Dolda grönsaker kräver inte mycket övertygande att göra. Denna brödkaka är lätt att blanda upp, och det är ett essmat att uppfylla de eftermiddagen chokladbehov. Vill du skjuta det mer i efterrättriktningen? En dammning av pulveriserat socker eller lite choklad frosting sätter upp dig med en söt behandling.

Testerens anteckning

Efter att ha läst igenom dina kommentarer testade vi och uppdaterade detta recept för att säkerställa att det visar sig bra för alla. Vi reducerade kakaopulvret från 2/3 kopp till 1/2 kopp, vilket håller brödet gott om choklad y och förhindrar att det blir torrt och smuligt. Medan vissa zucchini-bröd, inklusive vårt klassiska recept, kräver att man klämmer ut fukten ur den riven zucchini före bakning, gör den inte. Den extra fuktigheten håller faktiskt brödet fuktigt. Var noga med att kasta zucchini försiktigt för att undvika övermixning. – Meghan, Augusti 2018


Dubbel Chokladkakorbröd

Gör 1 (8×5 tum) bröd

 • 8 matskedar

  (1 sticka) osaltat smör, vid rumstemperatur plus mer för pannan

 • 1 kopp

  strösocker

 • 2

  stora ägg

 • 1/2 kopp

  osötat kakaopulver

 • 2 teskedar

  bakpulver

 • 1 tesked

  ren vanilj extrakt

 • 1/4 tesked

  kosher salt

 • 2 koppar

  Grovt riven courgette, från 1 stor kucchini

 • 1 1/3 koppar

  allsidig mjöl, plus mer för pannan

 • 1/2 kopp

  semisweet chokladflis

Belägga en 8×5 tums brödspanna med matlagningsspray och förvärm ugnen till 350 ° F.

I en stor skål, smör ihop smöret och sockret tills det är lätt och fluffigt och slå sedan i ägget en åt gången tills den är helt kombinerad. Rör i kakaopulveret, vanilj extrakt, salt och bakpulver. Vik in den riven zucchini, tillsätt sedan mjöl och chokladflis till skålen. Rör tills bara kombinerat.

Överför till loafpannan och sprida sig i ett jämnt lager. Baka tills en tandpetare insatt i mitten av brödet kommer ut ren (även om det kan vara lite smält choklad på den från chokladflisen), 50 till 60 minuter. Låt brödet svalna i pannan i 10 minuter. Vänd ut på en trådställ och svalna helt innan det skivas och serveras.

Receptanteckningar

Valfria ytor: Om du vill, damm med pulveriserat socker eller kakaopulver för en enkel finish. För en dekadent twist, frost det kylda brödet med chokladfrystning.

Lagring: Zucchini brödet kan förpackas tätt i plastfolie och förvaras vid rumstemperatur i upp till 4 dagar.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)