Recept: Dålig mans parmesan

En siciliansk vän som en gång besökte oss för helgen och erbjöd sig att äta lunch, lärde mig en stor ersättning för parmesan. Vi skulle sluta, och hans pastarätter gav oss en toppning. Så stekte han några brödsmulor och förklarade dem “Poor Man’s Parmesan” med en mycket sydlig italiensk flicka i handleden och ögonbrynarnas lyft.

I helgen, till trots en fin parmesanskade som lurade i kylskåpet, gjorde vi en sats av brödsmulorna och toppade en korg med kock och skinka med dem. Det verkade bara som rätt ackompanjemang. Nästa dag fick en grönsaksalad och avokado behandlas. Och jag blev påmind om hur läcker denna lilla behandla är och lätt att göra också.


Poor Man’s Parmesan (Toasted Bread Crumbs)

Gör 1/2 kopp

 • 2 matskedar

  olivolja

 • 1/2 kopp

  brödsmulor *

 • Flera matskedar finhackad persilja (eller prova andra örter som timjan, oregano, etc.)

 • 1/4 tesked

  salt-

 • 1/4 tesked

  nybakad peppar

Värm oljan över medelflammen i en liten sautépanna. Tillsätt brödmjölken, salt och peppar och rör om till koka har absorberat oljan. Tillsätt persiljan och koka ytterligare några minuter tills krummor blir en gyllenbrun. Avlägsna från pan och servera som toppning till pastarätter, sallader, kött, etc..

Receptanteckningar

För att göra dina egna brödsmulor, riva upp ett par skivor bröd, inaktuellt bröd om du har det och bearbeta i en matberedare tills det är brutet i små bitar.