Recept: Den Ultimata Grillade Zucchini-salladen

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

När din trädgård bryter med courgette och gul squash, grilla dem till inlämning och gör denna gaffel och knivsallad. Chunky courgetter grillas tills de är rökiga och ömma och slängs sedan i en ljus citronvinaträtt medan de fortfarande är varma så att squashen får en chans att suga i den smaken. Creamy crumbled fetaost och hackad färsk mintavslutning av denna lätta sommarrätt som kan serveras bredvid grillade kött eller till och med fyllda i varmt pitabröd för en vegetarisk lunch.

Gör ditt bästa för att leta efter medelstora squash eftersom de tenderar att vara mindre vattna. Om du bara har stora, kommer denna sallad fortfarande vara ett gott sätt att använda dem. För att säkerställa att kucchini inte faller genom grillgallren använder vi rulletekniken för att skära dem i bitar med mycket yta för att plocka upp rökig smak från grillen.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Glöm inte att klä kucchini med vinaigretten direkt när den kommer ur grillen så att den har chans att absorberas. Låt allt svalna i några minuter innan du lägger till feta och mint så att det inte blir en ångande röra.


Den Ultimate Grillad Zucchini Salad

Serverar 6

 • 3 pounds

  medelgrön courgette eller gul sommar squash

 • 5 matskedar

  olivolja, uppdelad

 • Fint riven del av 1 medium citron

 • 2 matskedar

  färskpressad citronsaft

 • 1/4 tesked

  torkad oregano

 • 1 1/4 teskedar

  kosher salt, uppdelat

 • Nymalen svartpeppar

 • 1 kopp

  smulad fetaost (ca 4 1/2 ounces)

 • 1 matsked

  grovhackade färska mintblad

Värm en grillpanna eller utomhusgrill till högt (450 ° F till 550 ° F). Under tiden förbereda zucchini och dressing.

Skär courgetten med hjälp av valsningstekniken: Trim ändarna av 1 av zucchini. Gör en diagonal skär ca 1 1/2 tum från den ena änden. Vrid squashen en halv varv och gör en annan diagonal klippning (i samma riktning som den första klippningen) ca 1 1/2 tum från den snittiga delen av squashen. Upprepa med rullning och skärning tills du når slutet av squashen. Upprepa med kvarvarande squash, lägg i en stor skål och lägg åt sidan.

Lägg 3 msk olja, citronskal, citronsaft, oregano och 1/4 tesked saltet i en liten skål. Säsong med peppar och visp att kombinera; avsätta.

När grillen är klar, torka kucchini med de återstående 2 matskedar oljan, dryck med resterande 1 tesked salt och peppar och kasta för att kombinera. Placera i ett enda lager på grillen (behåll skålen, ingen tvätt). Täck och grilla, vrid ibland tills den är förkolad i fläckar och skarp-öm, ca 8 minuter totalt.

Överför squashen tillbaka till den reserverade skålen, drizzle med förbandet och kasta för att kombinera. Ställ åt sidan för att kyla till bara varma eller rumstemperatur, minst 15 minuter. Lägg till feta och mynta och försiktigt kasta för att kombinera.

Receptanteckningar

Gör framåt: Förbandet kan göras upp till 3 dagar framåt och förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet. Låt det sitta vid rumstemperatur medan du förbereder zucchini och återpiska för att kombinera innan du drizzlar över grillad zucchini.

Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 4 dagar.

  Middag Snabb: Anelletti Pasta med korv och gröna