Recept: De enklaste chokladpuddingkakorna

(Bildkredit: Leela Cyd)

När du drar din sked genom den ömtåliga, spridda skorpan av denna ensbetjänade efterrätt, kommer det frodiga, ooziga centret sannolikt att påminna dig om en smält lavakaka. Men denna chokladfyllda ramekin är något helt annat. Centret är fyllt med varm, flätig pudding som bara har rätt balans mellan söt choklad och äggig rikedom utan överväldigande.

När du jobbar din sked mot ramekins yttre kanter tar denna efterrätt konsistensen av en fuktig och ultramodern chokladkaka. Det är en dekadent behandling för att bryta ut i fanciest tillfällen, men är snabbt och lätt att dra av någon natt i veckan.

För de bästa puddingkakorna, hoppa över chokladkakorna

Spara chokladkakorna för din nästa sats av kakor, och börja med en godkvalitetsstång av halv-söt eller mjölkchoklad istället. Vad som gör den här två-i-ett-efterrätten verkligen sjunga är den lilla poolen av varm chokladliknande pudding i mitten. Chokladmassor och bitar lämnar dig inte helt med samma frodiga konsistens, eftersom de innehåller stabilisatorer som hjälper dem att återställa och hålla sin form efter smältning.

(Bildkredit: Leela Cyd)

En anteckning om socker

Medan flera typer av socker kan användas för att göra detta recept tror jag att superfinsocker (även känt som caster sugar), som noteras i receptet, ger de bästa resultaten. Detta har ultrafina kristaller som snabbt kan lösas, vilket innebär att dina puddingkakor inte kommer att baka med en kornig konsistens. Vitt granulat socker kan bytas in för ett liknande resultat, experimentera med ljus eller mörkt brunt socker kommer att göra en rikare efterrätt med anteckningar av karamell.

5 söta sätt att dela kärleken denna valentins dag

Det finns inget bättre sätt att sprida lite kärlek och fira Alla hjärtans dag än med en söt behandling. Dessa fem låga insatser, höga belöningar bakade varor är gjorda för delning. De erbjuder lite någonting för alla, oavsett om du firar med din huvudsakliga press, besättning av flickvänner, familj, officemates eller ett klassrum fullt av kiddos.

De enklaste chokladpuddingkakorna

Serverar 4

 • 8 matskedar

  (1 pinne) osaltat smör, plus mer för ramekinerna

 • 6 ounces

  Godkvalitativ halv-söt choklad, grovhackad

 • 1/2 kopp

  superfinsocker

 • 1/4 kopp

  allround mjöl

 • 1/4 tesked

  salt-

 • 2

  stora ägg

 • 2

  stora äggulor

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 400 ° F.

Lätt päls inuti 4 (6 ounce) ramekiner med smör; lägg på en bakplåt och lägg åt sidan.

Placera smöret och choklad i en liten kastrull över låg värme, rör om ofta tills chokladet smälts. Lägg åt sidan för att kyla.

Tillsätt sockret, mjöl och salt tillsammans till en medium skål och vispa att kombinera. Tillsätt ägg och äggulor och vispa tills det är väl kombinerat, blekgult och inga klumpar kvarstår. Vispa i smält choklad tills den är helt införd.

Dela smeten mellan de beredda ramekinerna. Baka tills topparna är inställda och se knäckt, 18 till 20 minuter. Servera omedelbart.