Recept: Dark Chocolate Bark med pistaschmandlar, rosenblad och valnötter

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

Jag letar alltid efter en show-stop dessert som kommer att wow mitt företag, och detta recept gör just det. Ett skikt av silkeschokladbark – beströdd med krossade ljusgröna pistaschötter, ljusrosa rosenblad och neutrala valnötter – brutna med hand eller med trälåda. Det är vackert, gott och roligt att äta.

Och tro det eller inte, det är också väldigt lätt att göra!

När du får hänga med att göra din egen chokladbark, kommer du att älska att personifiera den med dina favoritfyllningar. Du kan göra denna chokladbark före tid och förvara den i kylskåpet tills det är klart att servera.

Testerens anteckningar

Denna bark är så visuellt vacker! Jag hade svårt att hitta bara torkade rosenblad men kunde hitta stegte i stället, vilket bara är torkat rosa knoppar. Jag tog rosenknopparna och krossade dem mellan mina fingrar för att bryta kronbladet.

Jag tycker att det här receptet är mycket anpassningsbart till de flesta nötter som du gillar – rostade saltade nötter skulle göra en stor kontrast till chokladens sötma!

Christine, mars 2015

Dark Chocolate Bark med pistaschmandlar, rosenblad och valnötter

Serverar 12

 • 9 ounces

  Mjuk choklad av god kvalitet (du kan använda barer, chips eller bitar)

 • 1/2 kopp

  krossade skalade pistaschötter

 • 2 matskedar

  krossade torkade rosenblad

 • 1/4 kopp

  hackade valnötter

Rikta ett stort bakplåt med pergamentpapper och lägg åt sidan. Fyll en kastrull tre fjärdedelar av vägen upp med vatten. Koka upp vattnet.

Hitta en metallskål som passar snyggt på toppen av potten utan att röra vattnet under den. Placera choklad i metallskålen; om du använder chokladstänger, var noga med att bryta choklad upp i små bitar. Minska kokande vatten till medium värme och lägg skålen med choklad över det kokande vattnet.

Använd en visp för att rör om choklad hela tiden som den smälter. När choklad smält, glittrande och silkeslen, ta bort från värmen och rör om än en gång för att säkerställa att allt är smidigt. Häll chokladet på det beredda pergamentfodrade bakplåten och använd en spatel för att släta i ett jämnt lager. Strö pistaschager, rosenblad och valnötter över.

Kyl på en balanserad hylla i kylskåpet tills den är helt kyld och härdad, ca 2 timmar. Barken kan göras i förväg och förvaras i kylskåpet i upp till 2 veckor.

För att tjäna, skäll försiktigt bort pergamentpapperet, lägg bark på ett träbräda och bryt det med en träkorg. Eller bara bryta upp det med händerna och placera i en serveringsrätt!

Receptanteckningar

Recept reprinted med tillstånd från The Modern Menu av Kim Kushner. Upphovsrätt 2013, Gefen Publishing House.

Köp Kims bok! Den moderna menyn: Enkel. Skön. Koscher. av Kim Kushner