Recept: D.I.Y. Citronfyllning

När jag tänker på munkar, Jag tänker ofta på dem som suger med tårta, nästan genomskinlig citronfyllning. En god jästdocka med goopy citronfyllning och en tjock dammning av pulveriserat socker är en favoritbehandla, hänförd vid mycket sällsynta tillfällen.

Att citronfyllning, som är så exklusiv i min erfarenhet av munkar och kommersiella bageriprodukter, är faktiskt ganska lätt att göra hemma. Denna citronfyllning använder majsstärkelse och gelatin för att skapa sin tjocka struktur och äggulor för kropp och färg. Det är lite snabbare än en citronkurva, vilket kräver längre matlagning, och det blir också fastare.

Detta är en bra fyllning för bakade tårtor och smög mellan kakor. Var på utkik efter ett recept senare i veckan som visar upp denna fyllning till smaskiga, snygg effekt.

Citronfyllning
gör ca 2 koppar

1 0,25 ounce paket olavlat gelatin
1 1/2 koppar varmt vatten
2 äggulor
1 1/2 koppar socker
3 msk majsstärkelse
1 matsked smör
1/3 kopp färskpressad citronsaft

Strö i gelatin över det heta vattnet och låt det sitta i några minuter för att mjukna. Slå äggulorna i en annan liten skål och lägg åt sidan.

Blanda socker och majsstärkelse i en medelstark kastrull och smält sedan gradvis i vattnet och gelatin. Värm över medium värme, omrör hela tiden tills det tjocknar och kokar. Koka i ungefär en minut, ta bort från värme och häll lite i äggulorna. Slå ihop och sätt sedan gradvis tillbaka i gelatinblandningen. Återgå till värmen och sjuda i ungefär en minut. Avlägsna från värmen och slå i smör och citronsaft tills det är smidigt.

Detta kommer att behålla några dagar i kylskåpet.