Recept: Creamy Roasted Radish Dip

(Bildkrediter: Sarah E Crowder)

När det gäller att snacka på grönsaker, har du några val att göra. Visst kan du äta dem i sin råa, krispiga tillstånd, eller du kan följa min ledning genom att rosta dem tills de är mjuka och ömma och sedan blanda dem till ett ultrakrämigt dopp.

Inspirerad av rädisa smör, den texturerade spridningen som gör allt det rör sig mer gott, bygger detta dopp på det med djupare smaker och krämigare nyanser. Rostning av rädisor både smälter på den kryddiga biten och koncentrerar sin smak (blötlägger smöret i processen), på det mest underbara sättet.

Få receptet på rädisa smör Matt & Ted Lee Radish Butter

Liksom de flesta dips finns det många sätt att servera denna krämiga rosa-hued-version. Koppla ihop det med skivade grönsaker, som gurkor, paprika, broccoli, snap ärter, eller gå meda med mer rädisa. Och du kan aldrig gå fel med en färsk baguette, pita chips, crackers eller pretzels. Detta dopp dubblas också som en härlig smörgåspridning.

Smörgrytad Radish Dip

Serverar 6 till 12

 • 1 medium gäng

  rädisor

 • 2 matskedar

  osaltat smör

 • 1 kopp

  grekisk yoghurt

 • 3 matskedar

  tunt skivad gräslök

 • Zest form 1/2 citron

 • Salt och nybakad svartpeppar

Förvärm ugnen till 400 ° F.

Rengör rädisorna, ta bort grönsakerna och stjälkarna, skur i kvarts och placera på ett pergamentfodrat bakplåt. Skär smöret i små bitar och prick över toppen av rädisorna. Smaka lätt med salt och peppar.

Rosta rädisarna i 20 till 25 minuter, rör om en gång halvvägs tills de är mjuka och bruna. Ta ur ugnen och kyla.

Överför rädisorna till skålen hos en matprocessor och puls tills den är uppdelad i små bitar, men inte puréed. Blanda rädisor, yoghurt, gräslök och citronskal i en medium skål och krydda med salt och peppar. Servera omedelbart, eller förvara i en täckt behållare i kylskåpet tills det är klart att servera.