Recept: Creamy Green Garlic & Avocado Pesto Över Gnocchi

Hej! Erin från The Forest Feast här, vilket ger dig det andra receptet i min serie Farmers Market Feasts för maj månad. Det finns en fantastisk liten säsongsmarknadsmarknad som nyligen började på vägen från mig i bergen. Jag försöker gå varje vecka, och jag har läst bönderna, vilket är kul! Denna vecka plockade jag upp lite grön vitlök och färsk basilika för att göra en krämig avokado pesto.

Basil som de hade på marknaden kallades “helig basilika”. Det var blommande, så det var för vackert att inte köpa. Jag blandade dessa saker i min matberedare med avokado (för extra krämhet), plus parmesanost, olivolja och salt. Jag ersatte de vanliga pinjenötterna för solrosfrön eftersom de är mycket billigare och fortfarande mycket gott.

En anteckning på grön vitlök: grön vitlök har inte kryddnejlika som behöver skrällas som vanlig vitlök gör. I stället klippte du bara av rötterna och skar det som om du skulle ha en lök. Stjälkarna är ätbara också, som scallions.


Creamy Green Garlic & Avocado Pesto Över Gnocchi

Serverar 4 till 6

 • 1

  mogen avokado, gropen avlägsnas och köttet skrapas från huden

 • 3

  lökar av grön vitlök, med en bit av den gröna stjälken (ersättning 3 vitlöksklyftor om du inte hittar det här)

 • 1 kopp

  färska basilika blad (packade)

 • 1/4 kopp

  rakad parmesan, plus extra att servera

 • 1/4 kopp

  olivolja

 • 1/4 kopp

  solrosfrön (rostad och saltad), plus extra att servera

 • En nypa grovt salt

 • 2

  (16 uns) paket gnocchi

Blanda avokado, grön vitlök, basilika, parmesan, olivolja, solrosfrön och salt i en mixer tills det är smidigt.

Koka gnocchi enligt förpackningsinstruktioner. Töm och kombinera gnocchi med pesto. Njut av genast, garnerad med solrosfrön och parmesanspån.

Receptanteckningar

Pesto receptet ovan gör tillräckligt för två 16 uns paket av gnocchi. Om du bara lagar ett paket, kan du överväga att använda hälften av den krämiga pesto som ett dopp med crudite eller på crostini. Pesto är också bra på pasta!