Recept: Butternut Squash och Parmesan Dip

Verkligen kan detta enkelt vara en bordsdisk samt ett dopp. Det är en enkel förberedelse av två gånger bakad butternut squash – rostad tills den är buttery mjuk och scoopable, sedan blandad med mjölk och massor av nutty Parmesan och bakad med en ostskorpa på toppen.

(Bildkrediter: Diana Yen)

Faktum är att vi har betjänat det båda sätten. Första gången vi gjorde det åt vi det som ett dopp med pitabrombiner och vänner. Senare den kvällen värmade vi upp resterna, tillsammans med några rostade grönsaker, till en senmakande man.

Denna maträtt ligner mycket på Faiths delikataskompash och Gruyère-dip, bara den sitter fast i ugnen för att utveckla en tunn skorpa på toppen. Butternut squashen gör färgen perfekt för denna månad (Halloween party, någon?), Och medan vi tyckte om smaken av parmesan, skulle någon salt, hård ost fungera.

(Bildkrediter: Diana Yen)

Butternut Squash och Parmesan Dip

Serverar 6 som en aptitretare

 • 1

  medium butternut squash, halverad och fröad

 • 2 teskedar

  olivolja

 • 3 kvistar

  frisk timjan, uppdelad

 • 1 kopp

  riven parmesanost, uppdelad

 • 1/4 tesked

  riven muskotnöt

 • 1/2 tesked

  kosher salt

 • 1/4 kopp

  helmjölk

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 400 ° F.

Gnugga varje halva squashen, inifrån och ut, med en tesked olivolja och krydda med salt och peppar. Placera snittet ner på en foliefodrad bakplåt, med en snigel timjan gjuten i hålrummet i varje halva. Rosta tills en gaffel poked in i den icke-ihåliga änden av squashen glider lätt, ca 45 minuter. Låt det sitta tills squashen är cool nog att hantera.

Skruva ut köttet i squashhalvorna och lägg till skålen på en matberedare. Tillsätt 3/4 kopp ost, löv från resterande timjansspett, muskotnöt och salt. Pulsa tills den blandas, häll sedan i mjölken medan maskinen är igång.

Överför blandningen till en liten 8-tums bakfat eller en grundpannplatta. Strö på resten av Parmesan och återgå till ugnen i 15 minuter.

Ställ ugnen i bröd och fortsätt tillagningen tills den är lättbrunad på toppen, 2 till 3 minuter mer.

Receptanteckningar

Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar.

  Hur viktigt är vattentemperatur när du brygger kaffe?