Recept: Butternut Squash, Apple och Sage Soup

Butternut squash, äppelcider, salvia, brunt socker och … Worcestershire sås? Det här receptet är tjockt med klassiska höstsmak, men en off-the-cuff-dash (eller två) av en underanvändad pantryklammer låter dem verkligen skina.

Ingenting säger faller i vårt hus mer än en sats soppa på kaminen, bubblar iväg, avger lukt som snabbare grannar att släppa av, näsan tippade bara den svåraste av rosa.

Detta recept sätter för att använda den här vackra butternut squashen som översvämmer marknaden och lägger till i lite lokal äppelcider, brunt socker, muskotnöt och en ledtråd av rödpeppar för krydda. Men smakerna kom inte fram tills vi nådde i skåpet och stänkte i lite av ett bestämt icke-höstligt föremål: Worcestershire sås. Medan tillsatsen inte tycks lägga till sin egen unika smak, stötte den upp i äppelbruna sockermusnötkomponenterna och gjorde oss svullna. Vi tycker att denna vibrerande färg, flush med smaksättningen av fall soppa är ett perfekt sätt att inleda oktober chill … och se oss igenom till våren tina.

Butternut Squash, Apple och Sage Soup

Serverar 8


4 pund butternut squash (ca 2 medium squash)


8 till 10 salvblad hackad


2 matskedar osaltat smör

salt och peppar


2 matskedar olivolja


1 stor sjalott mald


4 koppar reducerade natrium kyckling lager


1 kopp äppelcider


1 matsked mörkt brunt socker


2 till 4 streck Worcestershire sås


1/6 tsk jordnötspad


1/8 tsk rödpepparflingor; eller mer att smaka


1/6 kopp tung grädde


1 stort äpple fint tärningar

Förvärm ugnen till 425 F. Halva varje butternut squash och skopa ut fröna. Strö med salvia, salt och peppar. Prick med smör Stek 45-1 timmar tills squash är ömt. Avlägsna från ugnen, låt det svalna något och skopa ut köttet.

Värm olivolja i en stor sås potten. Tillsätt i skalot och sauté över medium-låg värme tills öm, ca 5 minuter. Lägg till i skopad butternut squash, kycklinglager, äppelcider, brunt socker, Worcestershire, muskotnöt och röda pepparflingor. Smaka med salt och peppar. Koka upp och koka 30 minuter.

Puree i en mixer eller med en nedsänkningsblandare. Återgå till kruka, smaka och justera kryddor. I sista minuten rör om tung grädde och servera garnerad med tärningar äpple.

(Bilder: Rebekah Peppler)