Recept: Brun Smör Sockerkakor

Riktigt och nutty brunt smör är en speciell ingrediens med kraften att göra allt det rör smaka lite mer lyxigt – inklusive sockerkakor. Med tillsatsen av brunt smör tar den klassiska sockerkakan av vår barndom en djup, mild rikedom med hints av rostade nötter i varje bit. Genom att helt enkelt bryta smöret ger vi allas favoritkakong en snabb uppgradering för en extra speciell touch på årets kakbricka.

Gör och kyla det bruna smöret

Brunt smör är inget annat än smör kokt ner över låg värme på spisen tills mjölkfastämnen så småningom separeras och lagas tills de tar på sig en djup, nutty arom.

Eftersom brunt smör tar upp konsistensen av olja när det är varmt, planerar att förbereda det bruna smöret i minst 30 minuter innan du gör kakdeggen så att du får tid att kyla det tills det blir fast igen. En gång stelnat, kombineras det med sockret och krämas tills det är luddigt för en kaka med en otroligt ömkrummande smula.

(Bildkredit: Lauren Volo)


Brun Smör Sockerkakor

Gör ca 24 kakor

 • 2 1/2 pinnar

  (10 uns) osaltat smör

 • 2 koppar

  allround mjöl

 • 1 tesked

  bakpulver

 • 1/4 tesked

  fint salt

 • 1 kopp

  strösocker

 • 1/4 kopp

  packat ljusbrunt socker

 • 1

  stort ägg

 • 1

  stor äggula

 • 2 teskedar

  vanilj extrakt

Smält smöret i en ljus, högsidig stor stekpanna över medelvärme. Vrid pannan ibland för att vara säker på smöret lagar jämnt.

När smöret smälter, börjar det skumma. Färgen kommer att gå från lemongul till gyllene solbränna till en toasty-brun. När du luktar den nutty aromen, ta omedelbart pannan av värmen och skrapa det bruna smöret, inklusive eventuella bruna bitar, till en värmeisolerad skål. Kyl till tills det stelnar, ca 30 minuter.

Ordna 2 stativ för att dela ugnen i tredjedelar och värma till 350 ° F. Linje 2 bakplåtar med pergamentpapper; avsätta.

Vispa mjölet, bakpulver och salt ihop i en medium skål. Placera det bruna smöret, granulatssockret och brunt socker i en stativblandare utrustad med paddelfästet. (Alternativt använd en elektrisk handmixare och stor skål.) Slå på medellång hastighet tills den är luddig och kombinerad, 1 till 2 minuter. Slå i ägget, äggulan och vanilj. Slå i mjölblandningen med låg hastighet tills den bara kombineras.

Skruva matskedstorlekar av deg från skålen och rulla mellan dina palmer för att bilda en boll. Placera på bakplåten ca 1 tum från varandra.

Baka i 8 minuter. Vrid bakplåtarna fram och tillbaka och mellan ställen och baka tills kakorna är inställda och kanterna är ljust bruna, 4 till 7 minuter mer. Låt kakorna svalna på bakplåten i 5 minuter, använd sedan en platt spatel för att överföra dem till ett trådställ för att kyla helt.

Receptanteckningar

Gör framåt: Det bruna smöret kan göras 1 dag i förväg. Köttdegen kan förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 1 vecka eller fryst i upp till 3 månader.

Lagring: Förvara de bakade kakorna i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till 3 dagar.