Recept: Bananmjölk

Visste du att du kunde göra en enkel banan till ett gott mjölkalternativ? Det har gått några recept som flyter på internet under en tid, men de senaste par månaderna har konceptet verkligen plockat upp ånga. Det här till stor del är ett nytt företag som gör bananmjölk du kan köpa i en mataffär och en kafé som använder bananmjölk i kallt brygga. Nu är det dags att prova din hand på denna läckra milkshake-liknande dryck.

Det är inte för förvånande att någon äntligen kom fram att de kunde göra “mjölk” ur bananer. Med tanke på att alternativa mjölkar (nöt, soja, kokos) har blivit mer och mer populära de senaste åren var det bara en fråga om tid innan någon vände sig till frukt. Tack vare banans krämiga textur och relativt neutral smak är det en naturlig passform. Plus, det är billigare att göra än nötmjölk, lägre kalorier, och har massor av fiber och kalium.

Som jag sa tidigare finns det redan ett företag, Banana Wave, som kapitaliserar på idén. För närvarande transporteras deras mjölk (en blandning av bananer, spannmål och frön) på Whole Foods i Florida, men de hoppas kunna lansera hela landet i Walmart nästa år.

Läs mer: Är bananmjölk nästa stora sak i alternativ mjölk?

Om du inte bor i Florida är bananmjölk lätt att göra hemma. Även om jag inte kommer att använda den med mitt morgonkaffe, skulle den här mjölken vara utsökt i bakverk som mjölkmjölksersättning och en no-brainer som används i smoothies istället för min vanliga mandelmjölk. Nedre receptet är ganska tjockt, så lägg till ytterligare 1/4 till 1/2 kopp vatten om du vill att den ska vara närmare konsistensen av vanlig mjölk.

  Recept: Bakad Jalapeño Popper Dip

Bananmjölk

Serverar 2

  • 1

    banan, skalad och fryst i bitar

  • 1 kopp

    vatten

  • Nypa salt

  • Dash mark kanel

Kombinera alla ingredienser i en mixer och blanda högt tills det är mycket smidigt och tillsätt mer vatten om det behövs. Servera omedelbart (bananmjölk kommer att hålla i kylskåpet i upp till 2 dagar, men vissa missfärgningar kommer att inträffa.)

Receptanteckningar

Du kan också lägga till smakämnen, om du vill ha: 1/2 tesked vanilj (min favorit), 1 tsk honung eller annat sötningsmedel, 1 tesked kakaopulver (choklad banan mjölk? Ja tack!), Eller 1/4 tesked kanel + 1/4 tsk muskotnöt för kryddor.