Recept: Bakade Fiskfilé Smörgåsar

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Att få panerad fisk snygg och krispig involverar vanligtvis friterande eller tillgriper att köpa fryst panerad fisk som förmodligen var friterad i första hand. Men vad händer om det var ett enkelt sätt att få en guldbrun beläggning på hemlagad bakad fisk? Här är ett litet knep som är en spelväxlare om du vill ha den ultimata crunchy beläggningen.

Fiskfiléer belagda med rostat panko före bakning

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Japanska panko-brödsmulor är ofta utrustade som den hemliga ingrediensen för att göra krispiga panerade livsmedel. Medan jag är överens med det, har jag funnit att bara beläggning något i panko betyder inte nödvändigtvis att det kommer att skarpa upp eller till och med bli en aptitretande guldbrun – speciellt för livsmedel som lagar mat snabbt i ugnen.

Men jag har funnit att göra ett extra litet steg plötsligt vänder panko till krispiga, gyllene smulor: rosta det på stovetoppen först. Rastning av panko i bara lite smör eller olja i bara några minuter på spisen tar palenessen bort och börjar skarpa processen. När panko är rostat, använder jag den för att belägga kyckling (eller i detta fall fisk) innan du bakar i ugnen.

Pre-rostning av panko innebär att det blir en ännu mörkare brunfärgad i ugnen, nästan till den punkt som det ser ut som maten är friterad. Ja, det är några minuters ansträngningar, men en som kan göras även upp till en vecka i förväg om den lagras vid rumstemperatur eller förmodligen upp till några månader om den förvaras i frysen.

För dessa fiskmackor borstar jag fisken med majonnäs först för att hålla den fuktig och för att ge panko något att klamra på, och jag använder även majonnäs, dillrätter och några kaprar för att göra en snabb tartarsås. Häll den bakade krispiga fisken på en mjuk bulle; Ladda upp det med tartarsås, sallat och några tomater om det är rätt säsong; och du har en smörgås som kommer att konkurrera med allt du kan få i snabbmatskörning.


Bakade Crispy Fish Sandwiches

Serverar 4

 • 1 matsked

  olivolja eller smör

 • 1 1/4 koppar

  panko breadcrumbs

 • 1/4 tesked

  kosher salt, plus mer för kryddor

 • 1/2

  plus 1/3 kopp majonnäs, uppdelad

 • 1 matsked

  söt pickle relish

 • 1 1/2 matskedar

  (4 1/2 teskedar) kapers, grovhackad

 • 2 teskedar

  Dijon senap

 • 1 pund

  torsk eller tilapiafiléer

 • Nymalen svartpeppar

 • 4

  hamburger eller potatisbröd, delad

 • 4

  isberg eller romaine salladblad

 • 2

  medium tomater, skivad i rundor (valfritt)

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 425 ° F. Linjer ett bakplåt med aluminiumfolie. Skål panko medan ugnen är uppvärmd.

Värm oljan eller smöret i en stor stekpanna över medelvärme tills den skimrar eller smälter. Tillsätt panko och 1/4 tesked salt och rostat bröd, rör om ofta, tills jämnt ljusgyllebrun, ca 5 minuter. Överför till en pajrätt eller stor grundplatta och låt svalna helt. (Detta kan göras upp till 2 dagar före och lagras vid rumstemperatur i en lufttät behållare.)

Blanda 1/2 kopp majonnäs, njut, kapris och senap tillsammans i en liten skål för att göra tartarsåsen. avsätta.

Skär fiskfiléerna efter behov i bitar som passar i bollarna. Smaka på fisken med salt och peppar. Borsta båda sidorna av bitarna med resterande 1/3 kopp majonnäs, sedan mudda i ristad panko för att helt täcka, med händerna för att trycka krummen i fisken efter behov. Placera på bakplåten.

Baka tills fisken är guldbrun och fläckig, 12 till 14 minuter, beroende på fiskens tjocklek. Ta av pannan ur ugnen. Lätt toast rullarna skar sida upp direkt på ugnsstället, ca 3 minuter.

Sprid tartarsåset på de skurna sidorna av både toppar och bottnar på rullarna. Dela sallad över bottenhalvorna på rullarna och lägg sedan toppen med fisken. Dela tomaterna över fisken, om du använder, stäng sedan varje smörgås med de övre halvorna på rullarna. Skär varje smörgås i hälften och servera.