Recept: Bakade Apple-Oat Breakfast Squares

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Min valfria frukost för majoriteten av mina grundskolår var äppel-kanel, snabb havregryn. Jag skulle välja genom sortimentet som min pappa köpte varje vecka för min föredragna smak. Dessa rutor är baserade på havregryn, men med en mer hälsosam spin, tack vare äkta ingredienser och naturliga sötningsmedel. De råkar också vara ännu snabbare än de små paketen, eftersom de en gång är bakade, det är en riktig grip-och-gå-situation.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Kanel-kryddad morgon på språng

Skär lite tid på söndagen för att baka dessa rutor och jag försäkrar er att dina veckodagar kommer att bli mycket ljusare. Dessa torg är bra för när du är på resande fot, och eftersom de är fyllda med fiberrika havre och äpplen, kommer de att hålla dig nöjd.

Applesauce tar platsen för smör eller olja här för att göra dessa extra hälsosamma men ändå fina och fuktiga, medan lönnsirap låter jordnära sötma. Åh, och så länge du använder glutenfria havre, är dessa staplar också glutenfria eftersom rullade havre som har markerats i en mixer eller matprocessor används för att binda ingredienserna i stället för traditionellt mjöl.

Apple-Oat Breakfast Squares

Gör 24 rutor

 • Matlagningsspray

 • 5 koppar

  gammaldags rullad havre, uppdelad

 • 1 matsked

  mald kanel

 • 2 teskedar

  bakpulver

 • 1/4 tesked

  salt-

 • 1 kopp

  osötad äppelmos

 • 2

  stora ägg

 • 1/2 kopp

  lönnsirap

 • 1

  medium äpple, skalade eller ojordade och skäras i 1/2-tums bitar

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värma till 350 ° F. Lätt täcka en 9×13-tums metall-, glas- eller keramikpanna med matlagningsspray.

Blanda 1 kopp havre i en mixer eller matberedare tills ett fint pulver bildar omkring 30 sekunder. Överför mjölet till en medium skål. Tillsätt resterande havre, kanel, bakpulver och salt och rör om att kombinera.

Placera äppelmos, ägg och lönnsirap i en stor skål och vispa att kombinera. Tillsätt de torra ingredienserna i skålen och rör om att kombinera.

Överför smeten till den tillagade bakpannan och sprida sig i ett jämnt lager. Stänk äppelbitarna över toppen och tryck dem lätt in i smeten.

Baka tills guldbrun och en tandpetare som sätts in i mitten kommer ut rent, ca 20 minuter i en metallpanna eller upp till 30 minuter i ett glas eller keramikpanna. Överför panelen till ett trådställ för att kyla helt. Skär in i rutor och servera.

Receptanteckningar

Lagring: Kvadraterna kan förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 1 vecka eller fryst i upp till 3 månader.