Recept: Bakad Sommar Squash

(Bildkrediter: Sara Kate Gillingham)

Vänd ryggen i fem minuter och plötsligt finns kucchini en fot lång i varje grönsaks trädgård. Sommaren är i full gång och sommar squash (courgette, gul squash, crookneck squash och pattypan squash) är super mångsidiga; bra strimlad som en rå sallad, grillad med vitlök eller, som jag gjorde i veckan när det var för varmt att stå över min grill, bakad med en generös beläggning av brödsmulor och parmesan.

(Bildkrediter: Sara Kate Gillingham)

Det är svårt att röra den här uppe. Koka det snabbt och du har en tandkrämmad sidrätter, perfekt nästa dag som en kall sallad. Koka det lite längre och resultatet är en mjuk gryta-liknande förberedelse för att komplettera kött eller serveras som vegetarisk huvudrätt. Jag serverade det med en skål med pasta med kale pesto och det var den perfekta snabba nattkvällen.

Relaterad video: En annan enkel och mångsidig squash


Bakad Sommar Squash

Serverar 6

 • 2 pounds

  sommar squash (zucchini, pattypan squash, gul crookneck squash)

 • 1/4 kopp

  olivolja

 • 1/2 kopp

  riven parmesanost

 • 1/3 kopp

  brödsmulor

 • 1/2 tesked

  flakat salt

 • 1/4 tesked

  nybakad peppar

Förvärm ugnen till 350 ° F. Ta bort stångändarna och skär squashen tvärs i 1/4-tums tjocka rundor. Kasta med olivoljan.

I en liten skål, kombinera brödsmulorna, parmesan, salt och peppar. Ordna squashrundorna i en 9×12 tum rektangulär bakfat eller 10-tums tallrik. Stänk brödsmulblandningen över.

Täck bakfatet med folie och baka i ugnen i 30 minuter. Ta bort folie och baka ytterligare fem minuter tills toppen är bubblande och krispig.

Receptanteckningar

  Recept: Svart Salt-och-Peppar Rostade Cashewnötter