Recept: 3-Ost Frittata Koppar

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Hektiska morgnar är standard i mitt hus. Med knappt tillräckligt med tid för att samla en armlast av böcker, påsar och luncher innan du springer ut dörren, är frukost ofta en grepp och gåaffär. I stället för att krypta ostiga ägg när skolbussen drar upp, värmer jag snabbt min framåtskämda ostiga frittata-koppar.

En trio av ostar – ricotta, parmesan och Fontina – krydda ägget och tillsätt krämig rikedom. Mini frittatasen puffar vackert, som en souffel, i ugnen innan den sitter något – perfekt för att äta utan hand eller mellan en delad engelsk muffin.

Låt oss prata ost

Tre sorters ost är stjärnorna av dessa mini frittata-koppar. Skarp och salta parmesanost sönder äggen. Vispa färsk, krämig ricotta i ägget för att lätta blandningen. Nyckeln med ricotta är att välja en godkvalitets, fullmjölk-ricottaost, eftersom fetma versioner har en obehaglig gummiliknande textur. Fontinaost är en halvmjuk ko mjölkost med en smörig och lite nutty smak som smälter underbart och skapar distinkta fickor av ostliknande godhet i frittatokopparna.

Vispa ricotta och parmesan direkt i äggblandningen, eftersom de kommer att sprida jämnt, men sprinkla Fontina-strimlarna direkt i muffinkopparna för att säkerställa jämn fördelning.

Dra kopparna ur ugnen när de är långa och bara inställda. Sedan, efter en snabb kyla i pannan, kör en smörkniv runt kanten av varje runda för att släppa ut frittaten.

För resten av den kilen Fontina: Shredded Courgette och Fontina gryta

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Mini frittata koppar är anpassningsbara också! Lägg till en matsked eller såhär finhackade grönsaker eller kokt kött, vilket gör det till en perfekt enhänt måltid för både barn och vuxna. Perfekt för en otrolig frukost, dessa frittata koppar är ett enkelt tillskott till brunchbufféer.

Oavsett om du kallar dem förvrängda äggkoppar eller mini frittatas, är dessa koppar bara en sak för proteinfyllda luncher, tillfredsställande efterskola-snacks eller hälsosamma middagar serveras med en enkel grön sallad.

Läs mer: 5 misstag att undvika när du gör frittatas

Mer Frittata Recept

  • Hur man gör en Frittata
  • Enkel frukost Recept: Kale och getost ost Frittata koppar
  • Den enklaste ost och grönsaken Frittata
  • Farmers Market Frittata
  • Frys Friendly Frittata Breakfast Sandwiches
  • Fransk lök frittata

3-Ost Frittata Cups

Gör 12

Matlagningsspray

12 stora ägg


3/4 kopp fullmjölk ricottaost


1/4 kopp helmjölk


1/2 kopp risparmesanost


1/2 tsk kosher salt


1/8 tesked nybakad svartpeppar


1 1/2 koppar strimlad Fontinaost


2 matskedar malet färskt gräslök

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värma till 350 ° F. Belägga en 12-kopps standard muffin-tenn med matlagningsspray.

Placera ägg, ricotta, mjölk, parmesan, salt och peppar i en stor skål och vispa tills äggen är helt införlivade. Häll i muffinsbrunnarna och fyll på varje 1/2 till 3/4 full. Stänk Fontina-ost och gräva jämnt över ägget.

Baka tills frittatorkopparna är puffade och kanterna är ljusa guldbruna i färg, 18 till 20 minuter. (Centret ska bara vara inställt och registrera minst 160 ° F.) Placera pannan på ett trådställ och låt svalna i 2 till 3 minuter. Kör en smörkniv runt varje kopp för att lossa frittaten innan du tar bort dem från pannan. Servera varma eller svalna helt på ett trådställ före kylning eller frysning.

Receptanteckningar

Lagring: Kyl upp rester i en lufttät behållare i upp till 3 dagar eller svalna till rumstemperatur och frys sedan på en pergamentfodrad plåt. När den är frusen, överför den till en fryspåsar på väska och frys i upp till 3 månader.

Bite-sized frittatas: Använd en mini muffin tenn för att göra biter i storlek frittata koppar. Minska baka tiden till 10 till 12 minuter.

variationer: Fyll frittatokoppar med finhackade grönsaker eller kött som t ex zucchini, broccolifloretter, tärnad rostad rödpeppar, frysta ärtor eller tärnad skinka innan du tillsätter äggblandningen. Du behöver ungefär 1 kopp (1 till 2 matskedar i varje brunn).