Recept: 2-ingrediens vattenmelon Sherbet

Krämig, drömmande sherbet var min favorit frusna behandla som växte upp. Kombinationen av frukt och grädde är förtjusande. När jag arbetade på ett vattenmelonsrullrecept upptäckte jag av misstag den bästa vattenmelon-sherbeten. Men det är inte ens den goda delen – det kräver bara två ingredienser och en matprocessor!

Ja, du kan göra vattenmelon till en krämig sherbet med bara en annan ingrediens: sötad kondenserad mjölk.

2-ingrediens vattenmelon Sherbet: titta på videon

Hur man gör en No-Churn Watermelon Sherbet

För detta recept behöver du ungefär två kilo kubad vattenmelon. Det är ungefär hälften av en vattenmelon i personlig storlek i fempundsklassen. Du behöver också en kopp sötad kondenserad mjölk – det här är den magiska ingrediensen som sötnar, tjocknar och stabiliserar den färdiga sherbeten.

(Bildkrediter: Meghan Splawn)

Att frysa vattenmelonen tills den är fast och sedan blanda den i en matprocessor eliminerar behovet av att churning i en glassmaskin. Den resulterande sherbeten är både lite krämig och helt uppfriskande och hjälper dig att vända den veckovisa vattenmelonvanen din till en mer cool och krämig behandling.


2-ingrediens vattenmelons Sherbet

Gör 1 kvart

  • 6 koppar

    (1-tums) fröslösa vattenmelonbitar (2 pund, från 1/2 personlig fröslös vattenmelon)

  • 1 kopp

    sötad kondenserad mjölk

  • 1/4 tesked

    kosher salt

Ordna vattenmelonen i ett enda lager på ett pergamentpapperfodrat bakplåt. Frys till fast, ca 4 timmar.

Kombinera den frusna vattenmelonen, sötad kondenserad mjölk och salt i en matberedare och blanda tills det är smidigt, 3 till 5 minuter. Flytta den mjuka sherbeten till en lufttät behållare och frysta tills den är fast, ca 2 timmar.

Receptanteckningar

Gör framåt: Vattenmelonbitar kan frysas upp till 1 månad i förväg. Bara lagra i en fritt zip-upp väska tills den är klar att använda.

Lagring: Denna sherbet kommer att hålla sig bra i frysen i upp till 2 veckor.