Recept: 2-ingrediens Sweet Potato Pancakes

(Bildkrediter: Joe Lingeman | Kitchn)

Du är förmodligen i misstro på denna recepttitel, men ja, du kan göra läckra pannkakor med bara två ingredienser: bakad sötpotatis och ägg. (Och, om du vill, en nypa salt och kanel också). Detta proteinpaket frukostalternativ är perfekt för vardagsmorgnar när du inte vill ha en smoothie eller en kornskål, men vill ändå arbeta i vissa grönsaker i början av dagen.

Dessa pannkakor har en krispig, karamelliserad utsida och krämig, söt inredning – och de är perfekta för servering med lönnsirap eller nötter.

(Bildkrediter: Joe Lingeman | Kitchn)

Använd din blender för de bästa 2-ingredienspannkakorna

Ju mjukare smeten, desto mjukare blir pannkakorna, det är därför att blanda smeten är det bästa sättet att gå (även en liten smoothieblender fungerar!).

För att göra dessa pannkakor en vanlig vardagsmiddag, baka (eller sakta kock) en sats med sötpotatis i förväg. På morgonen behöver du bara skaka ut det kokta sötpotatis köttet och lägga det vid sidan av två knäckta ägg i mixern. Detta recept är skrivet för en servering, men det dubblerar eller tripplar väl.


2-ingrediens Sweet Potato Pancakes

Serverar 1 servering, 4 (3-tums pannkakor)

  • 1 medium

    sötpotatis, bakad och kyld (ca 8 uns bakad sötpotatis)

  • 2 stor

    ägg

  • 1/8 tesked

    kosher salt

  • Knippa med kanel, valfri

Kombinera sötpotatis, ägg, salt och kanel, om det används, i en liten mixer eller matberedare och blanda tills den är jämn. Alternativt kan du blanda ingredienserna i en liten skål med en sked, men vissa sötpotatisbitar kan förbli. Ställ smeten åt sidan för att vila medan du värmer pannan.

Värm en 8-tums nonstick eller gjutjärnspanna över medelhögt. Tillsätt 1/4 kopp smeten och koka i 3 minuter – denna smet kommer inte att bubbla upp som traditionell pannkaka smet. Vänd försiktigt pannkaka med en tunn spatel och koka ytterligare 3 minuter på andra sidan.

Upprepa med kvarvarande smet och servera varm.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)