Reader Recept från Portugal: Polvo à Lagareiro

När jag läste om bläckfisk, mailade en läsare i Portugal mig det här receptet Polvo à Lagareiro, som är bläckfisk kokt med potatis och drizzled med olivolja och vitlök. Det var helt gott, och det gav mig en chans att experimentera med de marmorpotatis som jag hade köpt.

Polvo à Lagareiro

Ingredienser:
2 1/4 lb fryst bläckfisk
1 lök
1 1/3 lb små potatis
Salt
5 till 6 vitlöksklyfta
1 matsked olivolja
En massa hackad färsk koriander

Förberedelse:
Koka bläckfisken i en kruka med vatten och löken. Låt det koka upptäckt tills löken är mjuk. Töm vattnet och grilla bläckfisken på en grill. (Om du inte har en grill, kan du steka den i ugnen under pannan tills den är lättförkolad.)

Tvätta potatisarna, fäst dem med en gaffel och tillsätt salt. Koka dem lite i saltat vatten tills vattnet börjar burble. Töm dem väl och låt dem sluta laga mat i ugnen. (425 grader F.) När potatisen är mjuk, stansa dem med din slutna näve – sätt en kökshandduk mellan din hand och potatisen för att undvika att bli bränd. Denna typ av potatis kallas “batatas a murro” eller “stansade potatisar”.

Medan du stekt potatisen och bläckfisken, skivar du vitlöksklyftorna. Värm oljan i en panna och tillsätt vitlök. Koka tills mjuk.

Placera bläckfisken och potatisen i en bricka eller servera maträtt och drizzle oljan och vitlöket över och sprinkla korianderna över.

Tack, Ana!

Relaterad:
Cheesemonger: Amanteigado
King Cake, kokt torskfisk och en portugisisk jul
Queijadas de Sintra: Sintra Cheesecakes
Webresurs: La Tienda

(Bild: Kathryn Hill)