Prova detta: Torkad vattenmelon

För några veckor sedan hängde vi ut med Kate Payne i The Hip Girl’s Guide to Homemaking när hon frågade: “Hej, skulle du vilja ha lite vattenmelon ryckigt?” Vattenmelon ryckig?! Vi tog en bit och har inte slutat tänka på det sedan.

Oavsett om du kallar det ryckigt eller läder eller torkat vattenmelon eller uttorkad vattenmelon, var det här en överraskande trevlig behandling. Torka vattenmelonen koncentrerades fruktens sötma och det var som ett snyggt godis – utan tillsats av socker!

Kate använde en dehydrator för att göra dessa beroendeframkallande behandlar:

Jag skivade en fjärdedel av melonen i 1/4 “-stripen eller tunnare om du då och då kunde klippa av den halvmåneformade skaftdelen från de här skivorna och sedan gjorde vattenmelonflisor om storleken på vanliga tortillakorrlor.

Min Nesco dehydrator har en inställning för frukt, som är 135 grader F. Jag pluggade den och låt den gå över natten (~ 8-12 timmar) och voila! Ett perfekt texturerat Jolly Rancher fruktskinn!

Vi har tänkt på att få en matavfuktare under en tid och det kan ha förseglat affären. Förmodligen kunde man också göra detta i ugnen men det skulle vara mycket mindre energieffektivt.

Har du någonsin gjort torkad vattenmelon med hjälp av denna eller annan metod?

Läs mer: Bevarande vattenmelon i Hip Girl’s Guide to Homemaking

Relaterad: 3 Roliga matpartier att vara värd: Tips från höftflickan Kate Payne

(Bild: Kate Payne)

  Saltig, sur och fruktig: Umeboshi Vinäger