Prova detta: Stektruvor för ostskivor

Kanske beror det på att ost är så ofta sida vid sida med vin, men druvor verkar alltid vara det mest tillförlitliga fruktpriset för att kasta på en ostskiva. Problem är att en druvklump inte är mest inspirerad av tillägg till en ostfördelning. Uppdatera din druvmojo med detta eleganta och allvarligt välsmakande recept på rostade druvor. Det tar dig mindre än 40 minuter att börja slutföra, och resultatet är lika lika tillfredsställande som ett ackompanjemang på ost som på egen hand.

Det är något speciellt om en rostad druv: när den är rostad, dess inre socker karamelliserar, den tjocka huden mjukar och rynkor, och smaken mognar till en mycket mer intensiv version av sitt tidigare själv. Och de juicer som samlas under rostning tjocknar på bakplåten, vilket ger ett nästan syltliknande resultat när de blandas med de rostade druvorna. Kort sagt, det är en perfekt sak att göra för ostskivor.

Tänk på andra söta saker så ofta parade med ost: honung, membrillo, fikon sylt, torkad frukt och chutney. Jag hatar att vara onödigt dramatisk, men rostade druvor kan väldigt bra blåsa var och en av dessa standbyaccoutrements ut ur parken. De är allvarligt så bra.

Rostade druvor går särskilt bra med färsk eller lätt åldrad getost. De skulle också vara utmärkt på toppen av några fina ricotta. Men verkligen, presenteras i en liten maträtt med en sked för servering, druvorna och dess juice kan toppa bara om någon ost. Använd baguette eller annat bröd som ett fordon för din ost, och du kommer att ha hänt på en ganska imponerande bagage.

Här är tricket: Stek dina druvor med mycket olivolja, salt och nyckad krackad svartpeppar. Det är också trevligt att stekta druvor med hårda örter som timjan och rosmarin. Dessa smakliga element kommer att balansera sockerhalten i druvorna och göra för ett fruktansvärt övertygande konditori för ost. Röda druvor blir snyggare än gröna druvor; Svarta druvor eller stora rödklotdruvor är också bra. Det matchar alla vin du tjänar också. hur är den där för synergi?

Rostade druvor
Gör ca 1 1/2 koppar

1 1/2 pounds röda eller svarta fröfria druvor
2 matskedar olivolja
1 1/2 tsk kosher salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 gäng rosmarin eller timjan (tillval)

Förvärm ugnen till 425 grader.

På en stor, rimmad bakplåt, kombinera alla ingredienser, kasta med en spatel att kombinera. Om du använder örter, var noga med att belägga grenarna med olivolja för att förhindra bränning.

Överför bakplåten till ugnen och steka, skaka panna intermittent tills druvorna har brutit och druvsaft börjar tjockna, cirka 30 minuter. Låt svalna något och överföra till serveringskärlet.

Rostade druvor kommer att hålla i kylskåpet i upp till 4 dagar.

Nora Singley brukade vara cheesemonger och utbildningsdirektör på Murray’s Chees Shop i New York City, där hon fortsätter att lära sig ostklasser för allmänheten. Hon är för närvarande en TV-kock på Martha Stewart Show.

Relaterad: Snabb Dessert: Druvor Rostad Med Valnötolja

(Bilder: Nora Singley)