Peter Reinharts bästa Pizza Dough någonsin

Under Pizza Week har vi pratat mycket om pizza skorpa, men vi har främst fokuserat på snabba recept, sådana som inte behöver en lång ökning eller till och med någon jäst. Men vad händer om du har lite mer tid och vill göra en seriös pizza skorpa, en med jäst och tugga och bra smak? Jag har det perfekta receptet för dig, och det tar inte längre arbete – bara lite extra tid. Möt degen som gjorde mig till en pizza-maker: Peter Reinharts bästa pizza-deg någonsin.

Peter Reinhart är förmodligen Amerikas mest kända brödmaker och pizza-fan. Han har skrivit flera böcker om bakning, inklusive Brödbakarens lärling och särskilt för detta ämne, American Pie: Min sökning efter den perfekta Pizza. Hans brödböcker och guider är komplett och grundliga, men med en gnista av humor och omtanke. Han är också teolog och lärare, och om du aldrig har sett hans TED-prat om den djupare betydelsen av brödbakning, behandla dig nu. (Jag tänker inte på mig själv som den squealy fangirl typen alls, men när jag träffade Reinhart kort på en konferens i år hade jag nästan en smältning.)

Jag träffade först Reinharts degrecept på Heidi Swansons 101 kokböcker, där hon ravedade om sin lätta och komplexa smak. Detta var tidigt i mina pizza äventyr, och min pizza erfarenheter hade varit mestadels medioker. Detta recept, å andra sidan, medan det var väldigt lätt och enkelt, visade sig mest fantastiskt pizza jag någonsin hade haft.

Skorpan är enligt min mening den viktigaste delen av en bra pizza. En bra skorpa borde ha lite bit och tugga, och allvarlig smak. Det borde inte bara vara en intetsig bas. Denna skorpa levereras. Hemligheten är en övernattning (eller verkligen upp till 3 dagar) i kylskåpet där degen jäsar och utvecklar djupare smak.

Det gör också den här degen väldigt bekväm. Det tar 5 minuter att röra ihop och knäda. Sedan skedde degen i enskilda bitar och glidde in i kylskåpet. När du är redo att baka pizza, ta bara degen ur kylskåpet och lämna minst en halvtimme för att värma upp och bli smidig. Då, bam – superb pizza.

Detta är min rutin, nu med pizza. Denna deg gjorde natten förut. Jag älskar olivolja i receptet, som jag tycker gör degen ännu rikare och lättare att hantera. Jag lägger till mer salt, eftersom jag tycker om en ganska salt pizza skorpa.

Klar att prova själv?

→ Få receptet: Bästa Pizza Dough någonsin Recept på 101 Kokböcker

→ Besök Peter Reinharts Pizza Webbsida: Pizza Quest – En fantastisk resurs för pizzafreaks och geeks

Gör du någonsin Reinharts pizzadecept? Eller har du ett annat långvarigt pizza deg recept du rekommenderar?

Mer Pizza Dough Recept

• Hemlagad Thin Crust Pizza
• Jästfri Pizza Dough
• Spelled Crust Pizza
• Oj! Pizza deg med bara 2 ingredienser

(Bilder: Tro Durand)