Personliga vändningar: Hur man gör smaksatt mjölk eller grädde

Infusera smak i grädde eller helmjölk är ett av de enklaste sätten att få lite extra smak i en tårta, vanilj, eller någon annan efterrätt som använder till och med lite mejeri. Vill du ha en anteckning av kanel i dina muffins? Eller lavendel i din crème brûlée? Här är hur!

Extrakt och torra kryddor kan naturligtvis användas för att lägga till smak också, men mejeriet har några andra fördelar. Mejeri plockar upp smaker mycket väl, vilket gör dem på något sätt mjukare och mer subtila. Det här är bra om du inte vill att smaken ska komma ut för starkt. Cream blandar också helt in i de torra ingredienserna, som fördelar smaken jämnt till varje sista smula.

För att infusera grädde eller mjölk, kombinera mejeriet och smakämnet i en panna och sätt upp mjölken till en simmer. Så fort du ser bubblor börjar skumma på toppen, stäng av värmen och låt grädden sitta tills den kyls till rumstemperatur. Torka sedan ut fastämnena och fortsätt fortsätt med att använda grädden i ditt recept.

Om smaken inte är så stark som du vill kan du återuppvärmma mjölken och tillsätta den igen med färska ingredienser. Så länge du inte låter det koka för länge eller scorch, kan mejeriet uppvärmas några gånger innan det börjar bli den kokta smaken.

Nästan allting kan användas för att infusera mjölk! Eventuella örter eller kryddor, färska eller torkade, fungerar väldigt bra. Använd hela krydden när det är möjligt, som hela kanelstänger, hela kardemomskalvar eller helstjärnaanis. Du kan också infilera kaffebönor eller någon form av te i ditt skåp, ingefära, vaniljbönor, citrongräs – heck, även chili peppers, om du ville!

Ge det ett försök!

Relaterad: Definitivt prova detta! Te infuserad varm choklad

(Bild: Tro Durand)