Ost är levande! Formaticum Ostpapper

Ost är en levande andningsenhet – så säg de goda på Formaticum, en webbutik som är avsedd för att hjälpa ost-älskare njuta av sin dyrbara ost. Första stopp? Förvaring och konservering. Ange Formaticums ostpapper…

Vi är så glada att vår bosatta cheesemonger Nora är tillbaka och bloggar grunderna för ost – vi ser fram emot en mycket pedagogisk och intressant resa genom vår favorit mjölkprodukt under de närmaste månaderna.

Formaticum insisterar på att ost är en delikat mat och när den behandlas felaktigt kommer den att försämras snabbt. Vi tänker på de plastförpackade, ofta torra och smuliga ostarna som fastnade bakom våra kylskåpslådor. Formaticum säger att det här medför att ost ska vara förvrängda och missförstådda – vi får inte den fulla effekten, som cheesemaren tänkte.

De säger att rätt lagring är det enda sättet att verkligen vara säker på att du får den fulla smaken av ost, så att de säljer praktiska och prisvärda ostlagringsprodukter för ostkonsumenter.

När ett osthjul klipps, börjar det försämras med dess exponering för luft. Den skurna osten måste hanteras ordentligt. Denna ostpapper, tryckt med en karta över USA med tretton småbatchostproducenter, är porös och låter osten “andas”. Non-porösa material, Formaticum säger, kväva och döda ost, vilket gör det lukta och smaka som ammoniak. Icke-porösa material fäller all fukt, vilket gör att vatten kan ackumuleras som droppar som orsakar ytform och accelererar förstöring.

Vi har inte provat det här ännu, men vi älskar det när vi får vår ost inpackad ordentligt på en ostron; det verkar alltid vara fräschare i det fina pappret.

• Formaticum ostpapper, $ 8 för ett paket med 15 ark och etiketter. Detta räcker för att sätta ihop 30 1/4 lb bitar av ost.