Ord av mun: Ramekin

ramekin (Bagge-eh-kin), substantiv: en liten tallrik som används för bakning eller servering. Enkel, användbar och hållbar ramekiner används i de högsta high-end restaurangerna och de hyfsaste hemkök. Vad är så bra med dem? Läs vidare…

En uppsättning ramekiner var ett nytt tillägg till vårt arsenal av köksredskap. Vi har använt dem för att baka saker som dessertvadder, miniatyrdufflor och enskilda cobblers.

För att vara ärlig har vi dock funnit att våra ramekiner utnyttjar mest som förpackningsbehållare! De är perfekta för att hålla malet vitlök, förmålade kryddor och andra små ingrediensdelar som ibland blir förbisedda eller felplacerad i kaoset att föra en maträtt tillsammans.

Ramekins kan hittas i valfritt antal former och storlekar, men de är vanligtvis cirkulära och avsedda för engångsprodukter. En av deras största fördelar är i deras hållbarhet – ramekiner kan frysas, mikrovågas, bakas och köras genom diskmaskinen utan att oroa dig.

Och om de så småningom spricker, är de relativt billiga att ersätta. Vi fick vår uppsättning 8 ramekiner för ca $ 10 från China Fair i Boston och har sett dem någon annanstans varierande i pris från $ .99 till $ 5 beroende på storlek, material och varumärke.

Deras enkla design gör dem också till en elegant, diskret serveringsrätt. Vi gillar att vi kan ta dessa raka från ugn till bord utan att känna behovet av att plåta igen.

Finns ramekiner som ett användbart köksredskap?

Relaterad: Recept: Lemon Spongettes

(Bild: Flickr-medlem borgerlig bee licensierad under Creative Commons)