Ölgranskning: Bards guldsorghum öl från Bards öl sessioner

Om du är på en glutenfri diet, finns det inte många alternativ när du letar efter en cool, mousserande, malty brygga. Bards guld från Bards Tale Beer Company är en av de få. Och vet du vad? Det är verkligen inte hälften dåligt!

Öldetaljer: Bards guld från Bard’s Tale Beer Company (amerikansk lager bryggd med sorghum, 4,6% ABV, 20,5 IBUs)

Utseende: Klar guld med stora bubblor som strömmar upp i glasets sidor. Vilket litet skum det fanns när öl hälldes hade försvunnit före den första nypen.

Arom: Cider med en bunke honung.

Smak: Smaken av vild honung sitter rätt i mitten av nypa och sedan bleknar den till färsk äpple och jordnära humle smaker. Det är malt men inte alltför sött. En mjuk prickle av karbonering håller ölprovningen klar. Finalen är mestadels ren med bara en linglande honung (som jag gissar är smaken av sorghum själv?).

Detta är din grundläggande gula lager, solid och pålitlig. Visst, det har inte djupet eller komplexiteten hos en riktigt enastående öl; men för en eftermiddagsfickare kommer det definitivt att träffas.

Matparningar: De söta anteckningarna på den här ölen skulle vara perfekta med en hjärtlig fallssoppa som chili eller krämig butternut squash.

Vad tycker du om den här ölen? Har du hittat andra glutenfria öl som du gillar?

Relaterad: Öl för alla: att tillverka en utmärkt glutenfri öl

(Bild: Emma Christensen)