Old-School Recept: Gör din egen jordgubbsmjölk!

Efter att jag gjorde den här galna, rosa Alla hjärtans konfekt var en av kommentarerna på jordgubbsmjölken som krävdes för kakan, “Varför inte göra din egen?” Nu den där var en bra idé! Krämig, jämn och rak från drömmarnas middagar, ett glas kylt, rosa och hemlagad jordgubbsmjölk gör din efterskola snack gee whiz fantastiskt!

När jag förberedde den kakan som jag nämnde trodde jag att jag blev kär i flaskan (eek, super artificiellt flavored!) Jordgubbsmjölk, troligen på grund av den nya smaken, efter en barndom berusad av bearbetade livsmedel och full av hälsosam granola. Det var som alltför söt, Pepto-Bismol rosa, olaglig moonshine. Jag lappade upp det när jag passerade kylskåpet.

Nu vet jag bättre.

Denna hemgjorda jordgubbe mjölk är full av färsk frukt smak och flätande jämnhet. Det är vad det cloying artificiella saker vill vara, och faller så kort av. Detta recept är enkelt att göra, och kan anpassas till vad din favorit frukt kan vara (blåbär, persika och mango är alla stora substitutioner). I huvudsak gör du en fruktinfuserad enkel sirap, och sedan virvlar den i ett glas kall mjölk. Jag försökte detta recept med mandel och sojamjölk, som var både trevligt, men den klassiska fullmjölkad mjölkharmon av helmjölk är ganska otroligt.

Det här receptet skulle vara bra att äta på barnets födelsedagsfest, men det är lika underbart som en överrasknings efterrätt för en massa vuxna. Återuppfinna kiddie-klassiker tar alla ner på minnesfältet. Du vet aldrig vad 30-somethings kommer att göra när imbibing hemlagad jordgubbe mjölk tills du försöker det!


Jordgubbsmjölk

Serverar 2

 • 1 kopp

  jordgubbar, hackad (jag använde organisk fryst med bra resultat)

 • 1/2 kopp

  socker

 • 1 kopp

  vatten

 • 1 1/2 koppar

  helmjölk

Värm jordgubbar, socker och vatten i en liten kruka tills de kokar (det är lite som att göra sylt). Låt koka i ca 10 minuter; blandningen kommer att minska och tjockna något. Använd en fin sil eller maskfilm, späd blandningen i en liten skål. Du kan spara de lagade jordgubbarna för att lägga till yoghurt eller lägga på pannkakor. Ställ jordgubbssirapen åt sidan.

Kyl två små glas i frysen i ca 10 minuter. Tillsätt 3/4 kopp mjölk till varje glas. Virvla i 3 msk jordgubbssirap i varje glas mjölk (mer eller mindre beroende på önskad sötma). Du kommer att ha lite jordgubbssirap kvar, perfekt för pannkakor eller tillsättning till sodavatten.

Relaterad: Gör din egen frukt-på-botten yoghurt

(Bilder: Leela Cyd Ross)