No-Bake Dessert Recept: Citron Cream Icebox Cake

I går delade Emma och jag en liten titt på min nya kokbok, Bakeless Sweets, och idag ska jag ge dig varorna: ett recept! Jag hade svårt att välja vilken man skulle dela med dig (Pistachio pudding? No-bake creme brûlée? Raspberry yoghurtkvadrater? Tiramisu?) Men jag bosatte sig på denna tårta citron icebox tårta av en särskild anledning.

För några år sedan delade jag denna No-Bake Strawberry Icebox Cake med dig. Jag växte upp med iskaka kakor, en ganska hemma, mormorad efterrätt av grahamkakor lagade med vispgrädde eller pudding, och sedan kyldes i några timmar. Då händer ett magiskt trick i kylskåpet: Kakorna mjuknar i öm, fläckiga kakformiga lager, med krämig sötma mellan.

Dessa typer av kakor är lätta, generöst stora och en enorm hit. Och du tycktes tro det också, för pojke den här jordgubbarisboxkakan var en härlig framgång här på bloggen. Det har blivit sedd över en miljon gånger och jag älskar att tänka på sommar picnics och mors dag middagar med denna efterrätt som jag lärde mig från min egen mamma och mormor.

Att se hur populär den där tårtan också fick min fantasi – varför fanns det ingen kockböcker där ute som fokuserade på den typen av efterrätt? Även pudding? Varför ingen pudding kokböcker? Och panna cotta, min favorit efterrätt? Och så snabbt vände sig till det naturliga nästa steget: Varför inte skriva en? Så gjorde jag – och allting började verkligen här.

Så jag kände att det bara var rätt att skicka en iceboxkaka idag, för det är verkligen hur hela projektet påbörjades, och jag är så tacksam för er alla för inspirationsgnistan!

Denna citronkaka är super enkel: Pisk grädde med färsk citronskal och citronsaft, lägg sedan den ihop med citronfärg (lagrad, eller gör det själv) och smaskiga grahamkakor. Det är intensivt citron-flavored, med massor av pucker för att balansera sötmen, och den nutty, browned-smörsmakningen av graham crackers som stödjer citronens ljusstyrka. Jag hoppas du tycker om det – det är mitt lilla tack till dig alla!

Mer om Bakeless Sweets:

→ Hitta boken på ditt lokala bibliotek, oberoende bokhandel eller Amazon: Baklösa godis: Pudding, Panna Cotta, Fluff, Icebox Cake & More No-Bake Desserts

→ Se mycket mer bilder på recepten i boken på sin hemsida: BakelessSweets.com


Citron Cream Icebox Cake

Serverar 8 till 10

 • 1/4 kopp

  (56 g) osaltat smör, mycket mjuk

 • 3 koppar

  (720 ml) kräm

 • 1/2 kopp

  (50 g) pulveriserat socker

 • 1/4 tesked

  salt-

 • 2

  stora citroner, zested och juiced (ca 2 msk zest och 1/3 kopp / 75 ml juice)

 • 25 till 30

  graham crackers, från ca 4 ärmar

 • 1 kopp

  (240 ml) Lemon Curd (lagrad eller hemlagad – se vår handledning här), något uppvärmd, uppdelad

I skålen på en stativblandare (eller använd en stor skål och en handblandare), piska smöret tills det är mycket mjukt. Gradvis piska i grädden. När det är smidigt kombinerat med smöret, tillsätt socker, salt och citronskal. Piska tills grädden bildar fasta toppar, slå sedan långsamt i citronsaften. Fortsätt att slå tills den är helt kombinerad. Cremen bör fortfarande hålla mjuka toppar.

Smörj en liten sked av citronträd i botten av en bordsskål med 9 till 13 tum (23 till 33 cm). Lägg ner ett lager Graham crackers och sked 3/4 till 1 kopp (180 till 240 ml) av vispgrädde över toppen. Drizzla med 1/4 kopp (60 ml) av citronfärgen. Upprepa tre gånger och avsluta med ett övre lager av vispgrädde. (Du kommer att ha fyra lager Graham-kakor och fyra lager av vispgrädde.) Dusta den sista 1/4 koppen (60 ml) citronskål över kakans topp i tre raka linjer, dra sedan en kniv genom dessa linjer vinkelrätt , skapa ett streckat rutmönster.

Koka kakan i minst 2 timmar tills kakorna har mjukat till en cakelike konsistens (testa detta genom att sätta in en tunn kniv längs sidan och ta upp några kryddor). Detta kan göras upp till 24 timmar före tid, men det är bäst konsumerat inom en dag eller två, eftersom det blir soggigt om det sitter för länge.

Receptanteckningar

Tender lager av nutty graham cracker, håller upp citron-spikad grädde med virvlar av intensivt tangy citron ost-denna tårta livliga citron smak aldrig misslyckas med att glädja. “Det här smakar precis som citron!” är en vanlig reaktion. 

Reprinted med tillstånd från Bakeless Sweets av Faith Durand, copyright (c) 2013, Stewart, Tabori och Chang.

(Bilder: Stacy Newgent för Bakeless Sweets, Faith Durand)