Nästa veckas måltidsplan: Fem enkla middagar för en veckas resa

I helgen levererades två flyttbara behållare till vår uppfart och sakta men säkert fyllda med allt i vårt Georgiens hem. Vänster är några köksklammer och tillräckligt med kläder för var och en av oss att “campa i vårt hus” och på vägen för de närmaste två veckorna. Det skulle vara otroligt enkelt att ge upp måltidsplanering under de närmaste dagarna eller veckorna medan vi flyttar, men – och detta är ett testament till måltidsplanering som ett verktyg för att förbättra våra hem liv – ha en måltidsplan och mata min familj enkelt , näringsrika måltider under en hektisk tid får mig att känna mig stabil och självsäker i en tid av totalt kaos.

I veckan planerar jag måltider som kan göras från den lilla burken kokkärl som jag packade för att resa: knivar, en gjutjärnspanna, en platta, några mätinstrument, tang, etc. Här är de fem otroligt enkla måltiderna som Jag planerar för vår första veckas resa.

Välkommen till veckans måltidsplan

Att planera mina veckovisa måltider är en vana jag tycker om. Eftersom jag ofta frågas av vänner och familj vad jag lagar mat till middag varje vecka, tyckte jag att det skulle vara bra att dela med mig av mina måltider varje vecka. Oavsett om du bara lär dig att planera måltiden och letar efter ett verkligt exempel på hur det här fungerar eller du är en gammal pro på jakt efter inspiration, här är en titt på hur jag matar min familj denna vecka.

Ny till måltidsplanering? Börja här.

  • Nybörjarens guide till måltidsplanering: Vad man ska veta, hur man lyckas och vad som ska hoppa över
  • Det bästa sättet att använda en helg för måltidsplaneringsframgång
  • Fråga dig själv dessa 5 frågor innan du börjar planera måltiden
  • 5 strategier för att plocka recept för en vecka med måltidsplanering

(Bildkredit: Lauren Volo)

Måndag: Weeknight Skillet Lasagna

Snälla berätta för mig att jag inte är den enda som köper lasagne nudlar för lasagne en eller två gånger per år och sedan hänger på en delvis full låda i flera månader. Detta är en av våra sista nätter i vårt tidigare hem och jag använder fortfarande upp bitarna och bobbarna som jag vägrade att kasta ut, donera eller packa. Skillet Lasagna till räddningen!

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Tisdag: Potsticker Stir-Fry

Varför ja! Detta är ett recept jag har med i andra måltidsplaner. Denna snabba stekpanna använder frysta potstickers och tar cirka 15 minuter att dra av, inklusive att skära grönsakerna. Jag fördubblar detta recept för att mata min familj på fyra.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Onsdag: Jordnötssmör, Banan och Granola Wrap

Om du är en upptagen hemkock eller en förälskad förälder, se bort från smörgås eller smoothie som en lätt och fyllig middag. Onsdag kommer vi att underteckna vårt första hem till sina nya ägare och slå vägen för North Carolina för att besöka min mans familj innan vi tar västerut. Dessa wraps packar perfekt och kommer att hålla oss ute från drive-thru (för ikväll ändå).

(Bildkredit: Guy Ambrosino)

Torsdag: Farmers Market Frittata

Min mans familj äger flera hektar jordbruksmark i North Carolina där vi kommer att stanna hos hans MawMaw för onsdagskväll. Vi kommer att spendera morgonen som stjäl grönsaker från hans farbrors trädgård, gör denna frittata till frukost och stashing de rester i vår vägkylare.

(Bildkredit: Emma Christensen)

Fredag: Stovetop Skillet Pizza

Vi kommer fram hungrig och trött i Nashville fredag ​​kväll. Beroende på mina barns humör, kommer vi antingen att beställa hotellrums pizza eller äventyr ut för att hitta en lokal pizzaplats för att försöka hålla vår pizza fredagstradition levande, även på vägen.