När du är för trött på att laga mat: 5 kasta-tillsammans-middagsidéer

Ofta har jag det jag kallar “kasta-middagar”. Några nätter i veckan ska jag faktiskt planera för ett mer intressant, inblandat recept, men på andra kvällar väljer jag från en roterande lista med enkla måltider som jag kasta ihop från ingredienser jag har till hands. De är alla tillräckligt lätta att äta på bordet på ungefär trettio minuter, men tillräckligt olika för att hålla saker intressanta.

Jag vet att många människor når pasta som sin “kasta-tillsammans” middag. Det är ett bra val eftersom det är snabbt och det finns så många olika sätt att förbereda det (snabb tomatsås, pesto, kastad med parmesan och hackade örter). Men min personliga preferens råkar vara korn snarare än pasta. Jag lagar vanligtvis en stor kruka med korn i början av veckan och skapar sedan några middagar med de korn som dagarna kryssar på.

Till exempel lagar jag en stor kruka med Farro söndagskväll och gör sedan en Farro-skål med getost och rostade grönsaker en natt, medan en annan natt kan jag koka de kokta kornen i en svampsoppa för en hjärtlig, tröstande måltid. Medan min pojkvän och jag inte är vegetarian, lagar vi inte heller mycket kött hemma, så de flesta av dessa idéer råkar vara vegetarianer, men du kan säkert slänga i kvarvarande kyckling, drack fläsk eller lax i något av dessa recept.

5 enkla kasta-tillsammans middagar

1. Hela kornskålar: När du börjar göra helkornskålar, kommer du vara nöjd med hur många olika kornalternativ det finns (hirs, vild ris, vetebröd, quinoa) och alla intressanta sätt att skapa en middag från dem. Min go-to är vad jag har kokat och till hands, i kombination med en stor handfull hackad platå persilja och några andra örter, och lite salt ost med ett rinnande ägg på toppen. För en hjärtligare middag kasta jag ofta i några kikärter eller linser.

2. Hjärta Burritos: Om du har tortillor, bönor och ost till hands, är en enkel middag möjlig. Jag gör ofta platta bönor och ost quesadillas och gör dem i pommes frites, och sedan lägger jag på dem med mycket färskt sallad, hackade oliver, avokado och gräddfil.

3. Panino smörgåsar: Du behöver inte en speciell panini maker för att göra en bra panino: du kan göra dem i en vanlig panna med ett tungt lock som väger ner dem (du kommer inte få de fantastiska grillmärkenna). Jag håller skivat bröd i frysen för dessa nätter i synnerhet. Tina bara några skivor och lägg på din favoritpesto eller sprid, en skiva eller två ost och oavsett grönsaker eller kvarvarande köttstycken du har till hands. Paired med en riktigt enkel grön sallad, är denna middag en all-season favorit.

4. Hjärtade sallader: Jag förbereder starka sallader på ungefär samma sätt som jag gör varma kornskål, förutom att jag börjar med gröna, självklart. En stor skål med gröna blir middag när jag kastar i en liten smulad ost, några skivade kokta ägg, en smattering av kokta korn (om du vill), skivade grönsaker och färska örter. En snabb vinaigrette är allt du behöver.

5. Frukost till middag: Alltid en favorit, frukost till middag är det ultimata sammandragsmiddagen. Gör en stor scramble eller frittata och servera med en skiva smutsig toast.

Vilka är dina favoritkasta-middagar??

  Mytbyte: Vilken tid på året är det säkert att äta ostron?

Relaterad: Easy Pantry Middag: 5 Snabbrätter med Couscous

(Bild: Emily Ho)