Möt Shakshuka: Mina Favorit Sauceiga Ägg

Jag hade först Shakshuka på Eltana, en vedeldad bagelbutik i Capitol Hill-kvarteret i Seattle. De erbjöd det som ett alternativ bland sina handfulla soppor, som något starkt att följa med din toasty bagel. Den dagen började kärleksaffären med denna tomatbaserade saucyäggskål som nu har blivit en favorit i vårt hus för långsammare helg frukost och brunch. Har du någonsin provat det?

Om du inte känner till Shakshuka är det en häftklammer i Mellanöstern, Marocko och Israels kulturer. Det är i huvudsak en tomat- och peppargryta som ofta förbereds i en porslin på spisen eller i ugnen. Du förbereder den tjocka såsen först och knäckar sedan ägget rätt in i det och låt dem pochera på egen hand. Resultatet är en välsmakande, rörig och otroligt tillfredsställande frukost (eller lunch. Eller middag, verkligen).

Jag har gjort variationer som innehåller kale eller vintergröna, överkorn som farro, eller övertryck drog fläsk från en grill som vi hade gått till natten innan. Du kan behandla maträtten ganska traditionellt, eller du kan kasta i saker som gör dig glad att se tillsammans med tomater, paprika och ägg. Jag väljer den senare. Oavsett hur du kommer dit tror jag att du kommer att gilla slutprodukten också.

→ Få mitt recept på Shakshuka: Shakshuka med fänkål och feta

Relaterad: Mark Bittmans bakade ägg med tomat

(Bild: Megan Gordon)