Min 10 Favorit Hälsokostmatrecept

En hälsosam middag betyder olika saker för olika människor. För mig innebär det att man använder så många “äkta mat” ingredienser som möjligt. Jag luta mig hårt på färskvaror från min CSA och bönderna och luta proteiner som fisk, kyckling, fläsk, bönor och baljväxter. Jag har en mjuk plats för bakverk, ost och enstaka krämig sås. Det handlar om balans och måttlighet för mig – mestadels hälsosam med en sida av njutning en gång i taget. Kanske kan du relatera?

Från asiatisk inspirerad blomkål ris och fyllda sötpotatis, till rostfri stek och lätt kyckling tacos, det här är mina 10 favorit recept för en hälsosam och tröstande middag.

1. Sauce Skillet Salmon

Jag har gjort detta recept regelbundet sedan Sheela först publicerade det, och nu när vi är knä djupa i tomat säsongen är det bättre än någonsin. Jag älskar att kasta lite färskt riven basilika i stekpannan och para det med sauterad spenat och pärlande couscous eller quinoa.

(Bildkredit: Lauren Volo)

2. Weeknight Vegetable Stir-Fry

Snabba pommes frites är en av mina favoritmåltider för att få en middag full av grönsaker på bordet. Det är tillräckligt flexibelt för att använda vad som helst som jag har till hands, och när jag känner mig särskilt hungrig, fyller jag upp det med lite extrafast tofu eller kyckling.

(Bildkrediter: Sarah E Crowder)

3. Sötpotatis med kikärtomatsås

När jag verkligen inte gillar att laga mat, men vill ha något hälsosammare än takeout, är detta en av mina favoritbackbackar. En del av min söndagsmiddag prep rostar några söta potatisar, så allt som är kvar att göra är att värma dem och göra kikärter och tomatfyllning.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

4. En-Skillet Salsa Pork Chops

Oavsett hur många gånger jag gör detta recept, har det alltid ett sätt att göra fläskkotletter spännande. Använd någon salsa du har praktiskt, lagrad eller hemlagad (jag gillar att rotera mellan klassisk tomat salsa och salsa verde).

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

5. Asiatisk Blomkål Stekt Ris Med Kalua Fläsk

Jag blev kär i detta recept när jag gjorde en omgång av hela30 och har gjort det regelbundet sedan dess. Om jag har strimlat fläsk klibbar jag med receptet, men oftare väljer jag strimlad kyckling eller små kuber av extra fast tofu.

(Bildkredit: Lauren Volo)

6. Tomatkikärsalad

Det här är en ödmjuk och helt enkel sallad, men låt inte det lura dig eftersom det är fyllt med massor av smak, och det är tillfredsställande att vara middag. Om du vill vara dubbelvis säker på att den fyller, lägger du av med ett ägg, kyckling eller några skivor biff.

(Bildkrediter: Diana Yen)

7. Slow-Cooker Chicken Tacos

Detta är min favorit hälsosam middagslösning på upptagna dagar när jag inte har tid att laga mat. Den långsamma kokaren gör allt tungt och jag lägger upp mina tacos med vad som helst grönsaker eller slaw som jag har i kylskåpet, plus en obligatorisk scoop guac.

(Bildkredit: Karen Biton-Cohen)

8. Quinoa Kimchi Bowl med Miso-svamp och Crispy Broccoli

Skönheten i den här närande skålen är att den kräver mer prep och montering än den faktiska matlagningen, och jag kan göra alla komponenter under söndagsmiddagsberedningen. Jag älskar också att lägga till några bitar av rostad sötpotatis och ett stekt ägg.

(Bildkredit: Lauren Volo)

9. One-Pot 30-Minute Zoodles och köttbullar

Jag känner mig alltid riktigt bra om att byta i zucchini nudlar. När jag kan, lägger jag till i hemlagade köttbullar; annars är jag helt glad att lita på bekvämligheten med frysta köttbullar.

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

10. Tomatbräserad linser med Broccoli Rabe

Dessa krämiga tomat linser är hälsosamma och en snygg övergiven på samma gång. De är färdiga med ett smörklump och ett stänk av grädde (som du lätt kan utelämna). Du kan också toppa det med vanlig ångad eller rostad broccoli eller någon typ av sauterade gröna.