Mer än smörgåsar: 10 sätt att använda din panini Tryck på varje dag

Visst behöver du inte en paninipress för att göra grillade smörgåsar, men om du råkar ha en av dessa apparater kan det göra mycket mer än vad namnet antyder. En multitasking panini maker kan användas för att laga alla slags mat snabbt, kreativt och ofta hälsosamt.

Från middag till efterrätt, på upptagna veckodagar eller när det är för kallt att grilla utomhus, är det tio fler användningsområden för en panini-press:

1. Grönsaker: Använd panini pressen som en mini grill för att göra söta, rökiga sparris, aubergine, sötpotatisskivor, kale – du heter det. Innan du grillar, borsta eller kasta grönsakerna med lite olivolja, salt och peppar.

2. Kött: Tunna köttfria köttstycken kan kokas snabbt utan att det behövs mycket fett. En paninipress är bra för att göra bacon och kebab också.

3. Tofu: Marinera skivad tofu under dagen (prova denna citrongräs och koreanska BBQ marinader) och släng sedan den i paninpressen för en lätt middag.

4. Halloumi: Vid grillning utvecklar halloumiost en gyllene skorpa med ett mjölkigt mjukt centrum. Det är underbart som en aptitretare eller sallad topper.

5. Mochi: Både smakfulla och söta sorter av mochi är utsökta på grillen, där dessa luddiga riskakor blir krispiga på utsidan, snygga på insidan.

6. Polenta: Grillpolenta skivor i paninpressen och använd dem som bas för middag eller efterrätt.

7. Frukt: Stänk skivad frukt (ananas, stenfrukter och fikon är speciellt bra) med lite socker och grilla det i paninpressen för en utmärkt efterrätt på egen hand eller vid sidan av kakan.

8. Pundkaka: Tala om tårta, hur är det med en skiva varm, toasty pundskaka? Borsta sidorna med smör innan du pressar.

9. Mini kakor: Kolla in den här tanken för att baka små kakor i en panini press.

10. Glasskottar: Hemlagad kottar! Det här fantastiska receptet kommer från Panini Happy.

Fick du fler idéer? Dela dem i kommentarerna.

Relaterad: Att göra multitaskers av unitaskers: Dela dina historier!

(Bild: Williams-Sonoma, Breville Panini Press)