Lunchtimundersökning: Vad var din värsta bakkattastrof?

Bakningsveckan skulle inte vara komplett utan diskussion om bakkatastrofer. Vi har haft fallna kakor, brända kakor, feta kakor, brända kakor, platt bröd och bränt bröd. (Sense a trend?) Men varje gång vi lär oss något och vanligtvis finns det en bra historia att berätta för.

Vad var din värsta bakverkskatastrof? Är du redo att dela den med publiken? Något riktigt spektakulärt?

Vårt började med över-ambition (bakkatastrofer brukar göra). Vi körde ett arbete och catering till lunch varje dag, men vi bestämde oss för att baka dessert själv.

Vi lade två stora plåtkakor med chokladkaka i ugnen tidigt på morgonen och gick sedan för att ta en dusch. Stort misstag. När vi kom ut ur badrummet fann vi…

…svart rök fyller köket och ugnen – vi kunde inte se kakorna genom röken. De hade båda överflödat sina pannor, droppande mörk svart kaka goo över hela spolarna. Vi kunde se flammor.

Panicking, vi skrapade upp det värsta av röra och låt kakorna sluta bakning. Vi avskurna alla hörnen där den smutsiga brutna rotan var värsta och serverade kakan med socker.

Till slut hade vi rave recensioner på tårtan, och flera personer bad om “hemlig ingrediens.” Se, det hade denna smutsigt rökiga smak…

Så allt fungerade i slutändan – även de värsta bakkatastroferna tenderar att.

Okej – din tur!

  17 recept som hjälper dig att använda en kartong av kärnmjölk