Kommer rätt behållare att behålla min honungsvätska?

F: Vad använder du för att lagra och avstå älskling som håller honung flytande och står på den röra-fritt slutet av spektret? Jag har använt en liten björnplastkrympbar honungsbehållare ganska länge, och medan det är praktiskt, stelnar honungen ibland, vilket är ganska irriterande. (Jag har också haft en eller två björnar “spricka” när man klämmer – inte kul.)

Inte säker på om honungen stelnar eftersom behållaren inte är helt lufttät eller om det bara är oundvikligt. Jag ser dessa små trä saker att “dob” älskling ut i bilder, men har inte använt en, och är inte säker på hur bra det skulle fungera i praktiken.

Skickat av Susannah

Redaktör: Susannah, kristalliseringen av honung är mycket naturlig och normal. Du kan returnera den till sin flytande form genom att mikrovaka det försiktigt i några sekunder eller nedsänka flaskan i en skål varmt vatten. Det kan dock vara irriterande att behöva göra det varje gång du vill ha älskling.

Kristalliseringen är dock troligen inte på grund av din behållare. Det kan bero på vilken typ av honung du köper, och det kan också innebära att ditt skåp är kallt. Om du kan köpa rå honung, prova det – vi har funnit att vår rå honung krystalliserar mindre.

Vi använder fortfarande bara plastpressflaskor för vår älskling, även om vår älskling vanligtvis kommer i en vanlig slät burk – inte honungbjörnen, som ibland spricker. Vi gillar att kunna klämma ut honungen. Men om vi bytte till en icke-pressbar flaska eller burk, gillar vi verkligen den här:

  Topp 5 efterrätter att göra rosa: och Amy Atlas recept på jordgubbstrufflor

• Honey Jar, $ 14 från AnnieTwoBraids

För fler idéer om en alternativ honungsbehållare, om du vill prova en, kolla in det här inlägget:

• Bra fråga: Bästa Honung Dispenser?

Läsare, har du några förslag till Susannah?

Nästa fråga?

Relaterad: Ren Pantry Tips: Spara Honung i en Ramekin

(Bild: AnnieTwoBraids)