Kök Hack: Hur man gör en DIY rörpanel

Om du verkligen vill göra en semesterbundtkaka men inte äga en rörpanna, behöver du inte skynda ut och köpa en. Denna enkla hack med en kakspanna och en ramekin fungerar lika bra!

Detta är ännu ett bra tips vi hämtade upp från Michael Ruhlmans bok Förhållande. Ibland behövs rörpannor för att garantera jämn bakning, särskilt med känsliga smeten som kan ha en tendens att sjunka i mitten. Men dessa burkar är också stora och tar upp dyrbart skåputrymme.

Ruhlman säger att han helt enkelt placerar en glaskopp eller ramekin i mitten av en kakspanna innan man häller smeten inuti. Om glaset glider bort från mitten, är det lätt att placera om det direkt efter att du ställt kakan på ugnsstället.

En kakspanna är ungefär hälften av en bundtkaka, så du kan vanligtvis göra två kakor från ett bundtkaka recept. Du kan också försöka använda en högsidig vårformad pan i stället för kakan.

Kakans kanter kommer att vara lite mer kvadratiska än vad som vanligtvis är för en bundtkaka. Om det här är ett problem för dig kan du trimma hörnen i det traditionella röret med en serrated kniv innan du frostar den.

Vi tycker att det här är en bra lösning för någon som bara gör en tillfällig bundtkaka eller saknar plats för att hålla en av burkarna! Hur är det med dig?

Relaterad: Söt presentidé: Tårta i burk

(Bild: Emma Christensen)