Kitchns bästa vegetariska recept från 2015

Gnocchi Skillet med sötpotatis, gröna och getost

(Bildkredit: Karen Biton-Cohen)

2015 var ett bra år för grönsaker och vi förutspår en annan boom kom 2016. Deras otroliga mångsidighet, brett spektrum av smaker och hälsofördelar gör dem till scenstjäler på matplattan. I rätter som vegetarisk paella och en modern ta på grönbönsgryta, gör grönsaker ingen tvekan om att sticka in i rampljuset.

(Bildkredit: Karen Biton-Cohen)

1. Svamp-Aspargus Frittata

Frittatas är perfekta för att städa ut den skarpare och de är ett av de enklaste sätten att få middag på bordet utan några väsen. Denna smakfulla blandning av svamp, crunchy asparges, fetaost och fräsch timjan ger en antydan av elegans till denna weeknight grundpelare.

(Bildkredit: Karen Biton-Cohen)

2. Vegetarisk Paella med Red Peppers & Kikärter

Paella – en spansk risrätt – är traditionellt gjord med skaldjur, kyckling eller korv och en krydda bas av saffran och tomat. Men i denna vegetariska version bytte vi köttet och fiskade färskvaror och baljväxter. Det är en veggiefylld middag som är perfekt för varje natt i veckan.

(Bildkredit: Karen Biton-Cohen)

3. Butternut Squash och Pecorino Tart med Crispy Shallots

Djupt smaksatt med söta och smakliga ingredienser, är denna butternut squash den ultimata hösten aptitretare. En salt slag av Pecorino-ost ​​håller skålen på tårna.

(Bildkredit: Kelli Foster)

4. Modern grönbönsgryta

Mellan den smakliga svampen, sesamkräfta toppade och skarpa ölgröna bönor börjar grönbönsgrytan se riktigt bra ut efter sin moderna ansiktslyftning.

  Recept: One-Pot Orzo Pasta med feta, oliver och kronärtskockor

(Bildkredit: Karen Biton-Cohen)

5. Vild risskål med röd lentil curry och spenat

Hjärta röda linser, fräsch ingefära, gott om kryddor, ett par handfullar baby spenat och kokosmjölk – denna ris och linsskål är en perfekt balans mellan värme och grädde.

(Bildkredit: Karen Biton-Cohen)

6. Herb Marinated Svamp

Den bästa delen om att servera marinerade svampar är att de kan göras en vecka i förväg och undangömt i baksidan av ditt kylskåp tills du är redo att betjäna dem.

7. Sour Cream Balsamic Sweet Potatis

Detta är ett av de smak-som-du-gå recepten eftersom det är så lätt anpassat till dina egna preferenser. Med brunt socker, balsam och sötpotatis är det säkert på sötare sidan, men balsamens och gräddfilens plåt ger det en rik balans.

(Bildkrediter: Megan Gordon)

8. Spicy Vegetarian Breakfast Nachos

Vi har knäckt koden på hur man har nachos till frukost: Lägg till ett ägg! Denna proteinrika tolkning av barens favorit är toppad med krypterad tofu och så mycket ost, salsa och gräddfil som du väljer.

(Bildkredit: Melissa Ryan)

9. Rostade bröstspirar med valnötter, granatäpplemassor och Shanklish

Detta recept är ett utmärkt sätt att klä upp rostade spraxor. Granatäpplemelasserna skär sönder genom groddarna. Det finns en fin crunch från valnötterna, och shanklish erbjuder en krämig kontrapunkt för doppning.

(Bildkredit: Kelli Foster)

10. 10-minuters Miso Broccolini

Broccolini har långa, ömma och mycket ätbara stjälkar toppade med ett kluster av blommor. Dess smak är mycket mindre bitter än vanlig broccoli; dess jordnäring och söt, gräsmattig smak gör den till en idealisk kandidat för att kasta med sallad, omami-rik miso pasta.

  3 sätt att göra hemlagad sodavatten

(Bildkredit: Karen Biton-Cohen)

11. Gnocchi Skillet med sötpotatis, gröna och getost

Sent på vintern är det lätt att falla in i en midtukspasta. Gnocchi, dessa pillowy potatis dumplings, tar mindre än hälften av tiden att förbereda och är det perfekta alternativet för din komfort mat fix. Sätt ditt gjutjärnspanna till jobbet ikväll – gör den här snabba middagen, med den starka mixen av mjuka gnocchi, rostade sötpotatis, jordnära kale och getost.

(Bildkredit: Melissa Ryan)

12. Minestrone

Det här receptet är mycket som en av de egna-äventyrsböckerna. Välj kycklingslager för din vätska och soppen kommer att ha en rik, djup smak. Använd vegetabiliskt lager eller till och med vatten, och soppen blir ljus och doftad med de örter du väljer att lägga till. Kasta i en handfull zucchini och en kvart med gröna bönor och du har gjort en sen-sommarskål, perfekt för den chill som kommer in i slutet av augusti. Eller gå för kubad butternut squash och kale och soppan blir en ångande vintergryta.

(Bildkredit: Casey Barber)

13. Creamy Skillet Tortellini med sötpotatis och spenat

Sötpotatis kuber mjuknar och smälter in i en krämig sås, medan spenat gör slutprodukten ännu större. Andra gröna kan också spela här – håll bara lite extra buljong till hands om hjärtat lämnar, som kale, blöt upp mer vätska när de brinner.