Kardemum Havremelpannkakor från Kimberley of the Year In Food

Vad äter våra andra bloggare, författare och online-vänner, första på morgonen? Detta är en serie Leela Cyd utformad för oss för några år sedan, och för att hedra frukostveckan tar vi tillbaka fem av våra favoriter!

Finns det något mer perfekt än en stapel lätta kryddade pannkakor, infunderad med nutty havre och kardemumma? Absolut inte.

Kimberleys blogg, The Year In Food, är en informativ, säsongsbetonad matlagningsguide med vackra bilder och fantasifulla recept. Den här lyckliga damen är baserad i San Francisco, som bedömer Kimberleys recept, har några av världens absolut bästa produkter. Kimberlys stil är uppfinningsrik men ändå enkel – mitt personliga favoritmatlagning.

Hon låter verkligen de naturliga matarna skina, genom att kombinera komplementära (inte överdrivna) ingredienser. Springtime recept som jag har haft på senare tid inkluderar Pan-Fried Whole Fava Beans och Black Pepper Strawberry Mini Crisps.

Kimberley lägger också in en månatlig produktguide som får dig att uppskatta månadens recept, som alla härleder från dessa säsongsbetonade ingredienser. Kimberlys kreativitet och förmåga med naturliga, hälsosamma livsmedel gör henne till en matbloggar att uppmärksamma och lära av.

Om denna frukost säger Kimberley:

Det här är lite pinsamt att erkänna, men första gången jag gjorde havremjölpannkakor trodde jag att jag hade uppfunnit något helt original. Jag hade varit på en lång havremjölspark och blev lite trött på texturen. Så jag lagde lite buckwheat pannkaka mix, ett ägg och lite mjölk, och kom upp med något som jag blev kär i. Senare gjorde jag en internetsökning och upptäckte att jag verkligen inte hade uppfunnit dessa härliga pannkakor. Inte konstigt! Det är det perfekta äktenskapet med två fantastiska saker: du får de fluffiga puddingkvaliteterna i en pannkaka i kombination med den tandiga konsistensen av havregryn. Dubbel vinna!

Jag trodde att jag var en pannkaka pro, vikande ingredienser som bananer, kokosnöt, pumpa, blåbär, diverse mjöl och frukter, men aldrig har jag ätit en kardemumma-infuserad havremjölpannkaka. Erfarenheten var uppenbarande. Jag är vild för havregryn i någon form och kardemumma är en anteckning som tar mig rakt tillbaka till Indien. Att kombinera de två i min favorit stärkelsefulla frukostmat, den ödmjuka pannkaka, är geni.

Jag förväntade mig något bra från Kimberley och inte bara svikade hon inte, hon blåste en livstid för att sakna pannkakor ur vattnet. Jag älskade dessa pannkakor och uppmanar dig att prova dem.

Kardemum Havremjölpannkakor

Gör 10 till 14 pannkakor


1 kopp allmjölksmjöl


2 matskedar socker


2 tsk bakpulver


1/2 tsk kardemumma


1/2 tsk havssalt


1 kopp mjölk eller kärnmjölk, plus mer efter behov


1 kopp kokt havremjöl, gjord med valsad havre


1 stort ägg

Osmalt smör, för avskiljaren

Förvärm ugnen till 200 ° F. Värm en stor stekpanna över en medelflamma. Kombinera de torra ingredienserna i en stor mixskål. Separat, vispa ägget med mjölken tills det är skumigt. Blanda havregryn i mjölk och äggblandning med tillsats av en träsked.

Vrid långsamt de våta ingredienserna i torr och blanda tills de bara kombineras. Denna smet är lite tjockare än en enkel pannkaka smet. Men om det är för tjockt kan du tona det med lite mer mjölk i 1 msk steg. Smält ca 1/2 matsked smör i stekpannan. Använd en 1/4 kopp mått, lägg till pannkaka smeten i satser om cirka tre.

Koka pannkakorna tills bubblor börjar formas på ytan, ca 4-5 minuter. Vänd och koka i ytterligare 2-3 minuter. Upprepa med resterande smet, återfettningspanna efter behov. Placera de kokta pannkakorna på en tallrik och håll den varm i ugnen.

Topp med lönnsirap och njut av!

Tack Kimberly för att bidra till vår frukost med en Blogger-serie!

Besök Kimberlys blogg: Året i mat

(Bilder: Leela Cyd Ross)