Kan du frysa återstående äggvitorer och äggulor?

Så mycket som jag älskar att göra saker som custardy glass och makaroner, driver det mig lite nötter som du måste lämna hälften av ägget bakom. Jag ska noggrant hälla de resterande äggvitorna eller äggulorna i en förseglad behållare, täppa bort den i kylen och börja sedan försiktigt söka efter recept att använda resten innan de går illa.

Så jag svarar på den fråga som jag frågade för länge sen när jag först hittade mig i detta problem: Kan du frysa kvarvarande äggvitor och äggulor? Det enkla svaret är ja!

Hur man fryser äggvitor och äggulor

Både äggvita och äggulor kan frysas med framgång i upp till ett år. Nyckeln är att behandla dem direkt från den tid du fryser dem till den tid du tina dem och använda dem. Så här gör du det.

Kanel-Hasselnöts Pavlova med Kokoskräm

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

Frysning Äggvita

Äggvita kan frysas som det är. För största möjliga flexibilitet hälls var och en i separata fack i en isbitfack. Frys tills det är fast och överför sedan äggvita kuberna till en frysfrasad behållare eller zip-påsen. På det sättet kan du nå den exakta mängd du behöver.

För att tina, överför kubarna till kylskåpet över natten. De kommer att förlora lite av sin skummande kraft efter att ha frysts, men kommer att slå till sin bästa volym om de vilar vid rumstemperatur i 30 minuter. Annars kan och kan de användas direkt efter att de tinas. Upptintade äggvitorer används också bäst i saker du tänker laga, så lämna dem ut ur dina drinkar.

Läs mer: 10 sätt att använda upp återstående äggvita

Dark Chocolate Pots de Crème

(Bildkredit: Lauren Volo)

Frysta äggulor

Äggulor behöver lite mer TLC, eftersom de kan gelé och bli pastaliknande när de är frysta. För att förhindra detta, blanda en nypa salt eller cirka 1/3 tesked socker, beroende på om du planerar att använda dem för salta eller söta recept, till varje äggula före frysning – detta håller proteinerna i äggulan från förtjockning. Liksom äggvitorer kan de frysas individuellt i isbubbrickor, sedan flyttas till en frysfrasad behållare eller zip-top väska för förvaring. De måste också tinas över natten i kylskåpet innan de används. Använd dem direkt efter att de tinas i något recept som kräver dem.

Läs mer: 12 sätt att använda upp Leftover äggulor