Kan du dekrystallisera honung i mikrovågsugnen?

(Bildkredit: Emily Han)

Jag har för närvarande inte mindre än ett halvt dussin kärr i min skafferi. Ja, vissa kan kalla det lite av en missbruk, men det har inte hindrat min samling från att växa. De är alla olika sorter, från apelsinblomma till kastanje till jämn vild hallon. Jag torkar dem på yoghurt, rör dem i cocktails och baka med dem.

Men med tiden har jag hittat lite av min honung börjar kristallisera i burken. Detta är faktiskt en bra sak; Det är ett tecken på att honungen är helt naturlig och inte har överhettats, vattnas ner, filtrerats eller misshandlats. Några av mina burkar blev till och med kristalliserade när jag köpte dem. Medan jag älskar att sprida tjock kristalliserad honung, med den trevliga knäckningen och texturen, på toast, ibland vill jag ha den tillbaka i sin mer rinnande form för drizzling. Så vad är det bästa sättet att återställa det?

(Bildkrediter: Camille Storch)

Den ursprungliga tipsen

Det finns alla möjliga rekommendationer om hur man kan kristallisera honung. En metod som jag kom över verkade vara extra snabb och enkel: Värm burken i mikrovågsugnen i några sekunder för att mildra och återförliva det.

Läs den ursprungliga tipsen: 14 Vem vet? Användning för din mikrovågsugn: Dekrystalliserande honung från Real Simple

Testmetoden

Jag försökte metoden med en halvt tomt burk honung som en gång hade hällts, men var nu helt kristalliserad. Den ursprungliga tipsen rekommenderade att burken upphettas på medium värme i 30 sekunder till en minut. Jag värmde den vid 50 procent ström i 30 sekunder, och gav den sedan en omrörning. För min speciella burk tog det bara så lång tid att det var tillbaka till sitt ursprungliga rinnande tillstånd.

Hur man gör örtinfunderad honung

(Bildkredit: Emily Han)

Resultaten

Ja, den här metoden fungerade, men jag var inte helt övertygad efter att jag testat det. Jag drizzled lite över min morgon yoghurt, men när jag slutade min frukost märkte jag att resten av honungen i burken redan solidifierades när den kyldes på disken.

Nästa dag var det helt kristalliserat igen och jag var tvungen att mikrovågs det igen. Men samma sak hände – det stannade bara rinnande så länge honungen behöll värmen från mikrovågsugnen.

Eftersom jag är någon som tar min älskling ganska seriöst, började jag också oroa mig för att all denna upprepade värme skulle kunna förstöra integriteten hos min naturliga honung, eftersom en av de saker som är sant, naturlig honung så speciell är att den inte har ” har inte överhettats eller förändrats, vilket skadar dess smak och potentiella hälsofördelar.

Bedömning: Jag håller fast vid andra metoder istället.

Slutlig not

Om jag behöver återkristallisera min honung i framtiden, ska jag se efter den mildare metoden (placera burken i en skål med varmt vatten (inte kokande) och rör det tills det återgår till den konsistens jag behöver). Det kan ta lite längre tid, men honungen förblir utkristalliserad under en längre period och det finns ingen risk för överhettning.

Har du alla försökt att krystallisera honung? Tycker du om att äta den i sin kristalliserade form?