Julia Barns enkla knep för perfekt pocherade ägg varje gång

Vi har ett lur från Julia Child som helt kommer att förändra hur du pocherar ägg. Och med “förändring” menar jag vara beredd att göra felfria pocherade ägg för resten av ditt liv. Ingen överdrift!

Även om du har en försökt-och-sann metod kan göra pocherade ägg vara knepiga. Jag har gjort mer än min rättvisa andel, och jag ska gå ut på en lem och säga att jag gör ett darn bra pocherat ägg. Så det tar mycket för mig att bli wowed av tips i denna avdelning. Även om jag antar att om det fanns någon som kunde det skulle det vara Julia Child.

Du behöver en PIN, Timer och 10 sekunder

Julias tips är ganska enkelt, och utbetalningen är enorm. Allt som krävs är tre enkla resurser för att få det att hända – en stift, en timer och 10 sekunder. Du behöver en pott med vatten, en slitsad sked och ägg, men det är stiftet, timern och extra några sekunder som verkligen gör magiken hända..

(Bildkredit: Kelli Foster)

Hur man gör Julia Childs Poached Eggs

1. Koka vattnet.

Koka en koka vatten.

2. Gör ett hål i äggskalet med stiftet.

Använd en pinne för att göra ett litet hål i äggskalan. Detta kommer att släppa ut vilken luft som helst i ägget, vilket annars skulle kunna orsaka att det spricker. Och oroa dig inte – hålet är tillräckligt liten för att ingenting kommer ut.

3. Koka ägget i 10 sekunder.

Placera hela ägget (fortfarande i skalet) i kokande vatten i exakt 10 sekunder. Ta bort ägget från vattnet och sänk värmen så att vattnet svalnar. Kokning av ägget hjälper till att behålla sin form när det är knäckt och hällt i kokande vatten senare.

  The Nightcap: En gammaldags ritual

4. Pojka ägget.

När ägget är kallt nog att hantera (det ska ta bara några sekunder), pochera ägget som du normalt skulle ha genom att spricka ägget i försiktigt kokande vatten.

Läs mer: Så enkelt att Poach ett ägg

Krispa vita bönor med gröna och pocherade ägg

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Vad är speciellt om Julias metod

Den verkliga nyckeln till denna process – och som ett resultat, perfekt pocherade ägg Julia-stil – är 10-sekunders koka. En av mina största kampar med att göra pocherade ägg, och kanske din, är de vita äggvita som drar bort när ägget läggs till det simmerande vattnet.

Med Julia Childs tips kan du säga farväl till de snygga vita! När ägget har lagts till det simmerande vattnet (efter att ha slagit ett litet hål i skalet och placerat det i kokande vatten i 10 sekunder), håller det helt sin form.

Har du någonsin använt den här metoden för att pochera ägg? Hur gick det?

Prova dessa recept med pocherade ägg

  • Krispa vita bönor med gröna och pocherade ägg
  • Gingery Poached Egg Soup
  • Polenta Skål med Garlicky Spenat, Kycklingkorv & Pocherat Ägg
  • Gröna bönor med mandel Pesto under ett ägg
  • Udonsoppa med Bok Choy och Poached Egg

(Bildkrediter: Joe Lingeman)