Japanska Kobe Nötkött: Värt Hype?

Många rykten cirkulerades några år över det här extra speciella nötköttet från Japan där nötkreaturen masseras dagligen och matar en stadig kost av öl. Sedan dess har vi sett kobe och kobe-stil biff på marknaden och har haft en chans att prova det för oss själva. Vad tycker du om detta nötkött?

Låt oss få några av våra fakta raka. Kobe nötkött kommer från en särskild ras som kallas wagyu nötkreatur, som höjs och slaktas i Kobe-regionen i Japan. De introducerades ursprungligen i regionen som arbetsdjur för att hjälpa till med risodling, men blev till sist nötkreatur där nötkonsumtionen i Japan ökade. Koberegionens isolerade natur ledde till mindre förändringar i genetik och hanteringsmetoder genom åren, vilket resulterade i att boskap med överlägsen kött.

Har nötkreaturen verkligen matat öl? Ja, men en stor anledning till detta är att stimulera aptit under de varma sommarmånaderna. Att massera sina muskler och att borsta sina plagg med skull tros också att säkerställa särskilt ömt kött. (Denna information är enligt “> Ytterligare läsning – Japan välkomnar dig: världsberömda Kobe nötkött “> japanska resebyrån)

Oavsett om du tror på dessa metoder gör någon skillnad, är beviset i nötköttet. Om något kött skulle kunna beskrivas som “söt”, så är det det. Den ljusa vita fettmarmorerade hela gör en stark kontrast till muskelns djupa och pulserande röda. Strukturen är mjuk och öm, och både köttet och fettet är mycket smakrika.

Det finns ingen förnekande, det här är högkvalitativa grejer och vi har verkligen haft kobe-biffrätterna som vi har haft. Vi skulle sluta säga att det är faktiskt överlägsen alla andra. Kobe beef verkar vara en i en kategori av utmärkt kött.

  Ja, du kan tina och brina ditt Turkiet på samma gång

Vad tror du?

Relaterad: Vad handlar om trffel?

(Bild: Flickr medlemmar Yogma och VirtualErn licensierad under Creative Commons)