Ja, du kan tina och brina ditt Turkiet på samma gång

(Bildkredit: Christine Gallary)

Du kanske tror att brining är något du bara gör en gång om året med Thanksgiving kalkon, men tänk igen! Det är ett enkelt sätt att krydda kött och hjälpa till att hålla det fuktigt samtidigt.

Medan brining recept antar vanligtvis att du använder färskt eller tinade kött, visste du att du faktiskt kan väta köttfärs direkt från frysen?

Eftersom en vanlig metod att tina kött snabbt är att placera det i kallt vatten, kan du använda samma princip men bara byta ut vanligt vatten för saltlake. När köttet tinas i saltlösningen, använder den också den tiden för att absorbera det krydda vattnet.

Och när det gäller att äta middag på bordet, är det en win-win för alla – du behöver aldrig oroa dig för att tina ditt kött i förväg, och du vet att det ska laga sig saftigt och välskött.

(Bildkredit: Christine Gallary)

De bästa nedskärningarna till saltlösning

Denna genväg fungerar bäst med små köttstycken som skulle tina i kallt vatten på ungefär samma tid som det normalt skulle ligga i saltlake. Tänk envisande skärningar som kycklingbitar eller fläskkotletter.

Större stycken som rosta eller helt fjäderfä fungerar inte riktigt på samma sätt. De behöver delvis tinas i kallt vatten innan de kan sluta tina i saltlake. Att sitta i saltlake för länge kommer att ändra köttets konsistens och rekommenderas inte.

Hur man saltar fruset kött

Först, gör din saltlake, som verkligen bara löser salt i vatten (vi gillar förhållandet 1/4 kopp salt till 4 koppar vatten). Att lägga till smakämnen som pepparkorn och vikblad är helt upp till dig.

  • Läs mer: Hur man saltar varje kött

Se till att din saltlake inte är varmare än den svala rumstemperaturen, sätt sedan ditt fryst kött i saltlake. Placera hela saken i kylskåpet och kolla på det efter en timme – om köttet tinas, kan du ta bort det från saltlake och fortsätta med tillagning. Om den fortfarande är frusen i mitten, sätt tillbaka den i kylskåpet tills den är helt upptinad. När jag gjorde det med en väldigt tjock, inlagd fläskkotelett, tog det ungefär 1 1/2 timme att tina och saltlake.

Ge det ett försök – du har inga ursäkter att hoppa över brining längre!

Mer om Brining

  • Göra någon skär av köttsmakningen otroligt med en snabb saltlösning
  • Det bästa stället att brina din tacksägelse Turkiet finns i din kylskåpslåda